Hlavní obsah

Pohoštění v retro stylu: Uvařte si šunkový aspik se zeleninou a vajíčkem

Foto: Marcel Rozhoň

Stačí dozdobit petrželkou a můžete podávat!Foto: Marcel Rozhoň

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Drobné pohoštění v malých mističkách, jejichž obsah můžete nakombinovat podle vlastních chutí a vždy budou vypadat originálně? Rozjeďte to s aspikem i vy!

Článek

Pochoutky v aspiku se obvykle podávají jako sváteční občerstvení. V malých miskách vypadají dekorativně, ale aspik můžete připravit i do dortové formy nebo formy na srnčí hřbet a pak krájet na plátky.

Šunka v aspiku

Na 4 porce budete potřebovat: 1 balíček aspiku v prášku (na 500 ml tekutiny), 6 plátků šunky, 1 šálek sterilovaného hrášku, 1 mrkev, 6 malých kapustiček, 3 natvrdo uvařená vejce, 300 g lučiny, 2 lžíce nastrouhaného křenu, sůl, pepř, 1 lžíci zakysané smetany, ocet, sůl a cukr na ochucení aspiku

Postup: Mrkev nakrájejte na plátky a uvařte ji doměkka. Kapustičky také uvařte doměkka a pak je slejte a propláchněte studenou vodou (udrží si tak svoji zelenou barvu). Vejce oloupejte a nakrájejte na silnější plátky nebo čtvrtinky a vedle v misce ušlehejte lučinu se zakysanou smetanou. Do směsi vmíchejte křen a osolte a opepřete podle chuti. Na každý plátek šunky rozetřete vrstvu náplně a zatočte do ruličky.

Připravte si 6 menších misek a do každé na dno naaranžujte šunkovou rolku. Přidejte hrášek, překrojenou kapustičku, mrkev a vejce. Aspik uvařte podle návodu a podle chuti vmíchejte trošku octa, cukru, soli a pepře. Hotovým aspikem opatrně zalejte připravenou směs v miskách a nechte v chladu ztuhnout.

Tip: Šunkové rolky můžete naplnit i ušlehaným sýrem s modrou plísní nebo klasickým bramborovým salátem.

Nevíte, jaké připravit pohoštění na domácí večírek? Zkuste dobroty z mozzarelly nebo skvělé pomazánky!

Už jste někdy doma zkoušeli dobroty v aspiku? Jaké jsou vaše tipy?

Reklama

Načítám