Hlavní obsah

Tajuplný vesmír i svět pohádek v Dlouhé

Foto: divadlovdlouhe.cz

Herci z Brna předvedou hru Kostěj je nesmrtelnýFoto: divadlovdlouhe.cz

Reklama

Pražské Divadlo v Dlouhé přichystalo pro své dětské diváky již 11. ročník festivalu Dítě v Dlouhé. Přestože začíná až 30. května, lístky na některá představení už jsou zcela vyprodány. My pro vás máme tipy na představení, na která ještě vstupenky seženete. Takže vzhůru do boje a do pohádky!

Článek

Věděly jste, že rok 2009 je rokem astronomie? Pořadatelé divadelního festivalu Dítě v Dlouhé se rozhodli letošní ročník uspořádat právě v tomto duchu. Záštitu nad akcí převzal tedy nejen primátor Pavel Bém, ale i astronom a astrofyzik Jiří Grygar. K jednotlivým dnům je připraven i doprovodný pro děti. Ale nepředbíhejme, pěkně po pořádku!

Neděle 31. května

V neděli odpoledne od 15.00 hodin se divadlo promění v cirkus! Svoje představení tam totiž rozehraje profesionální klaun Jiří Bilbo Reidinger. Své klaunské kousky předvádí už 20 let, takže se děti určitě nudit nebudou. Navíc hodinu před představením a hodinu po představení vás herci Divadla v Dlouhé Martin Matějka a Magdaléna Zimová pozvou do zákulisí, kde si malí zvědavci budou moci prohlédnout kostýmy, maskérnu a přímo na jevišti zjistit, jak fungují světelné divadelní efekty a technika.

Foto: divadlovdlouhe.cz

Z představení Jen počkej, zajíci!Foto: divadlovdlouhe.cz

Večerní představení v týdnu

Pokud už máte víkendy naplánované dlouho dopředu, můžete na nějaké to dětské představení zaskočit i v týdnu. Představení začínají vždy v 19.00 hodin. V pondělí 1. 6. zahraje Národní divadlo Brno pohádku Kostěj je nesmrtelný, která je adaptací známé lidové ruské pohádky. Středa 3. 6. může být svátkem pro všechny milovníky loutek. Brněnské Loutkové divadlo Radost přehraje známý zbojnický muzikál Malované na skle. A pokud ještě v pátek budete mít dost sil, zajděte na Marťanskou kroniku, sci-fi představení Divadla Polárka.

Závěrečný víkend - 6. a 7. června

Divadlo Polárka bude hrát i v sobotu. Tentokrát předvede hru Jen počkej, zajíci!. Zpracování této ruské klasiky bude jistě zajímavé i pro dospělého diváka. V neděli 7. 6. se můžete těšit na nové představení Divadla v Dlouhé s názvem Momo a zloději času, pohádku o opravdu neobyčejném děvčeti. (Autorem představení je Michael Ende, který napsal slavný Nekonečný příběh.)

V divadle se o tomto víkendu bude konat i jarmark! Vždy před začátkem a po skončení představení. Děti se tam budou moci zúčastnit několika kreativních workshopů, zhlédnou výstavu Astronomického ústavu Akademie věd se spoustou vesmírných modelů a ukázek dalekohledů. Je zajištěno i občerstvení a několik her (indiánské hry nebo minigolf).

Tak já jsem si už vybrala. A co vy? Na jaké představení půjdou vaše děti? Vybírejte ale rychle, lístků už moc nezbylo!

Reklama

Související témata:

Načítám