Hlavní obsah
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Růžičková kapusta. Že ji nesnášíte? Hloupost! To jste jen doteď nenarazili na jídla, ve kterých chutná naprosto báječně. Jedno takové jsme pro vás vybrali - polévku s kapustičkami a sýrem!

10 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 2 lžíce oleje
  • 1 ks cibule
  • 200 g růžičkové kapusty
  • 1 ks brambor
  • 2 stroužky česneku
  • 400 ml zeleninového vývaru
  • 100 ml smetany ke šlehání
  • 50 g čedaru
  • 1 špetka soli
  • 1/4 lžičky čerstvě mletého pepře
  • 1 svazek čerstvého koriandru
Článek

Postup

01.

V hrnci rozpalte olej a opečte na něm nahrubo nakrájenou cibuli.

02.

Po chvilce přidejte na poloviny nakrájené kapustičky a na kostičky nakrájené a oloupané brambory. 

03.

Doplňte plátky česneku, nechte krátce prohřát a vše zalijte vývarem.

04.

Vařte asi 15 minut, nakonec polévku rozmixujte, zahustěte smetanou a dochuťte solí a pepřem.

05.

Podávejte posypané čedarem a nasekaným koriandrem.

Jakou polévku nejčastěji vaříte pro svou rodinu vy?

Energetická hodnota celkem pro 1 porci
Energie1 140,16 kJ
Bílkoviny8,19 g
Tuky19,49 g
Sacharidy15,5 g
Sůl0,97 g
SAFA8,76 g
Vláknina4,07 g
Cukry4,17 g
Související témata:

Načítám