Hlavní obsah
Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Také se vám občas stane, že navaříte více jídla, než je potřeba, a pak ho zbytečně vyhazujete? Nebojte, máme pro vás tip na recept v případě, že vám třeba zbude grilovaná zelenina. Můžete z ní vykouzlit výbornou polévku.

15 min.
Příprava
15 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 250 g čerstvé zeleniny
  • 1,5 l zeleninového vývaru
  • 1 lžička chilli
  • 1 lžička soli
  • 1/4 lžičky pepře
  • 100 g zakysané smetany
Článek

Postup

01.

Zeleninu vložte do hrnce a zvolna ji prohřejte. Ve chvíli, kdy se začne opékat, ji zalijte zeleninovým vývarem a nechte 10 minut vařit.

02.

Když je zelenina částečně rozvařená, rozmixujte ji ponorným mixérem. Nakonec dochuťte solí, pepřem a chilli. Podávejte se lžící zakysané smetany pro zjemnění.

Víte, jaké polévky jsou skvělé pro vaše zdraví? 

Energetická hodnota celkem pro 1 porci
Energie465,81 kJ
Bílkoviny3,07 g
Tuky6,31 g
Sacharidy7,94 g
Sůl2,01 g
SAFA3,44 g
Vláknina4,26 g
Cukry5,49 g
Související témata:

Načítám