Článek
Postup
Krok 1: Cibuli nakrájejte najemno. V hrnci rozehřejte olej a cibuli na něm zpěňte.
Krok 2: Přidejte mrkev nakrájenou na kolečka silná asi půl centimetru a celer pokrájený na kostky. Pozvolna opékejte asi pět minut.
Krok 3: Pak vložte najemno nakrájený česnek a římský kmín. Chvíli míchejte na mírném žáru, aby se česnek i kmín rozvoněly. Zalijte krájenými rajčaty, vývarem, osolte, opepřete a přiveďte k varu.
Krok 4: Do polévky přisypejte propláchnutou quinou a vařte.
Krok 5: Fazolky zbavte stopek a překrojte napůl. Po 10 minutách varu je přidejte do polévky spolu s červenou čočkou a vařte, dokud fazolky i čočka nezměknou. Bude to trvat dalších zhruba 10 minut. Chvíli před dokončením přidejte propláchnutou cizrnu a ještě chvilku povařte.
Krok 6: Stáhněte z plotny a vmíchejte najemno pokrájenou petržel.
Máte rádi zdravá, hustá, sytá a jednoduchá podzimní jídla? Vynikající jsou polévky z pečené zeleniny: dýňová, květáková a z červené řepy. Anebo zkusíte nejlepší recept na italskou zeleninovou polévku minestrone s fazolemi a zelím?