Hlavní obsah
4,3
(18)
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Jste polévkoví? Nezůstávejte jen u bramboračky nebo česnečky, vynikající je i krém z kapustiček a čedaru. Jak na něj?

10 min.
Příprava
20 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 ks cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 600 g kapustiček
  • 1 lžička soli
  • 100 ml smetany na vaření 33%
  • 100 g vyzrálého čedaru
  • 1 špetka pepře
Článek

Postup

01.

Na oleji nechte změknout nakrájenou cibuli, přidejte nasekaný česnek a rozpůlené očištěné kapustičky, chvilku opékejte a zalijte litrem vody.

02.

Osolte, povařte do změknutí a tyčovým mixérem rozmixujte. Zjemněte smetanou, opepřete a vmíchejte většinu sýra. Rozdělte do misek a zasypte zbylým sýrem.

Pro sytější a krémovější polévku přidejte ke kapustě i kostičky brambory.

Reklama

Související témata:

Načítám