Hlavní obsah

Polévka ze zeleného chřestu

Hodnocení:
(34)
Foto: Ekaterina Kondratova, Shutterstock.com
Doba přípravy
15 minut
Doba vaření
25 minut
Náročnost
nízká

Jakmile se na pultech obchodů objeví svazky čerstvého chřestu, někteří z nás okamžitě ucítí kulinářskou výzvu, které se nelze vyhnout. Pojďte si námi uvařit polévku jako z luxusní restaurace.

Ingredience pro:
4 porce
  • 500 g zeleného chřestu
  • 50 g másla
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 500 ml zeleninového vývaru
  • 100 ml smetany na vaření 12%
  • sůl
  • muškátový oříšek
  • chilli koření
Článek

Postup  

Krok 1: Z chřestu odřízněte zdřevnatělé konce a v dolní třetině ho oloupejte (mladý se ani loupat nemusí).

Krok 2: Nakrájejte ho na větší kousky, vhoďte do hrnce a zlehka osmahněte na másle.

Krok 3: Po chvíli přidejte hladkou mouku a vše promíchejte.

Krok 4: Pak chřest zalijte zeleninovým vývarem a nechte 15 minut vařit.

Krok 5: Nakonec přidejte asi 100 ml smetany a rozmixujte na hladký krém. Případně polévku ještě dosolte a přidejte muškátový oříšek. Já jsem ji dochutila i trochou sušeného chilli.

V jaké úpravě máte chřest nejraději vy?

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama

Sdílejte článek

Seznam.cz zavádí tlačítko Líbí se

Dejte redakci i ostatním čtenářům vědět, jaký obsah stojí za přečtení.

Články s nejvyšším počtem Líbí se se budou častěji zobrazovat na hlavní stránce Seznamu a přečte si je více lidí. Nikomu tak neuniknou zajímavé zprávy.