Hlavní obsah

Pololetní prázdniny jsou tu! Kde si to se školáky užít?

Foto: Maria Symchych, Shutterstock.com

Foto: Maria Symchych, Shutterstock.com

Reklama

Děti včera přinesly pololetní vysvědčení a čekají je i s víkendem tři dny volna. Kde si to užijete celá rodina a čím děti odměnit?

Článek

Přemýšlíte, co provedete s pololetním třídenním volnem, nebo vám dokonce začínají jarní prázdniny? Máme pro vás inspiraci na zajímavé akce, kde se skvěle pobaví jak děti, tak rodiče. Navíc vám poradíme, kde za hezké vysvědčení čeká vaše premianty pěkná sleva. A oblíbené knižní tipy budou tentokrát zaměřené taky na děti školního věku.

Jaké můžete čekat o víkendu počasí? Velká zima nebude, to je už teď jisté. V sobotu bude zataženo až oblačno, na většině území se připravte na déšť nebo přeháňky. Nejnižší noční teploty klesnou na 6 až 2 °C. Nejvyšší denní teploty vystoupají na 8 až 12 °C. V neděli jsou pak vyhlídky velice podobné, tedy zataženo až oblačno. Teploty o stupínek nižší.

Největší evropské medúzárium

Podmořský svět je fascinující a vy si jej můžete na střeše pražského obchodním centra Arkády Pankrác prohlédnout bez potápěčské masky a šnorchlu. Najdete tu totiž unikátní Svět medúz, který je třetí největší svého druhu na světě a největší v Evropě. Ve 38 akváriích tu žije kolem 10 000 medúz: některé jsou běžného typu, jiné velmi vzácné a některé i extrémně jedovaté. A ač jsou medúzy fascinující samy o sobě, tajuplný dojem dotváří i audiovizuální efekty.

Foto: Day 47 Media, Shutterstock.com

Staňte se na chvíli součástí světa pod hladinouFoto: Day 47 Media, Shutterstock.com

Cesta do vesmíru nikdy nebyla jednodušší

Největší výstavu kosmonautiky již viděly miliony lidi po celém světě a nyní doletěla na Výstaviště Praha Holešovice. Vkročte do kosmického městečka a navštivte Cosmos Discovery, výstavu, která vznikla ve spolupráci s NASA. Najdete tu stovky originálních exponátů, které byly ve vesmíru, jedinečnou sbírku skafandrů i skutečné modely kosmických lodí. Speciální prostor je věnován misím Apollo a dobývání Měsíce.

Foto: cosmosdiscovery.cz

Spoustu atrakcí si můžete vyzkoušet a prožít tak pocity astronautů i pozemního personáluFoto: cosmosdiscovery.cz

Procvičte mozek na zlínském zámku

Milujete chytré hračky, ale zase je nepotřebujete mít všechny doma? Putovní Festival IQ Play se na celý únor přesune do Zlína na zámek a vy si tu můžete pohrát, s čím je libo. Tedy vaše děti, samozřejmě! Čekají tu na ně vzdělávací i smyslové hračky, stavebnice, deskovky i hlavolamy. Že byste konečně pokořili ježka v kleci i Rubikovu kostku nebo se naučili skládat tradiční čínské Tangramy?

Foto: festivaliqplay.eu

Vy chcete na výlet, děti si chtějí hrát? Festival IQ Play splní přání všemFoto: festivaliqplay.eu

Šprti do Zoo Tábor!

Můžou se vaše ratolesti pochlubit vyznamenáním nebo mají dokonce samé jedničky? Pak si naplánujte výlet do vyhlášené táborské zoo, kde mají o víkendu děti s dobrými známkami vstupné buď za polovic, nebo zdarma (vysvědčení vezměte s sebou). To se vyplatí, co říkáte? Posláním Zoo Tábor je chránit ohrožené druhy a v současnosti je domovem více než 300 zvířat. V sobotu navíc oslaví místní celebrita, tygr Rocky, své narozeniny. K této příležitosti bude možné zúčastnit se komentovaného krmení.

Foto: Profimedia.cz

Tygr Rocky vás nechá sledovat, jak si na narozeniny dává do nosuFoto: Profimedia.cz

Za vízo do termálů

Slibujete si s dětmi už dlouho, že strávíte celý den v lázních, ale pořád nebyl čas? Využijte prodloužený víkend a vyrazte do termálního parku Losiny! Kromě toho, že se můžete dosytosti vyřádit ve vodě a na atrakcích, je pro děti připravený i zajímavý program. Určitě si zaslouží odměnit za pět měsíců ve škole! Čekají na ně dobroty, saunové ceremonie a animátoři. Do druhého pololetí vkročí odpočaté, plné energie a navíc udělají i něco pro své zdraví.

Foto: Profimedia.cz

Termály Losiny jsou vyhlášené a každý člen rodiny si tam najde to svojeFoto: Profimedia.cz

Nejlepší dárek? Kniha!

Vést děti ke čtení je důležité, na tom se asi shodneme. Ale čím jsou starší, tím je to těžší. Mají hodně učení a na internetu je spousta zábavy. Měli byste jít příkladem a pak samozřejmě pomůže, když jim koupíte zábavné knížky. Co třeba výběr toho nejlepšího z komiksů bývalého populárního youtubera Jirky Krále? 32 příběhů ze života Jirky, jeho sestry Katky a psa Arona, které mají většinou výchovný charakter.

Foto: Nakladatelství PIKOLA

Jirka – výběr toho nejlepšího z komiksů Jirky Krále, autor Jiří Král, nakladatelství Blue Milk, 263 stranFoto: Nakladatelství PIKOLA

Nebo knížka Úžasné ženy, které změnily svět? Představuje výjimečné ženy, které se nebály plnit si sny a dosáhly neuvěřitelných věcí (Coco Chanel, Eliška Junková a další).

Foto: Nakladatelství PIKOLA

Úžasné ženy, které změnily svět, autorka Kate Pankhurst, nakladatelství Pikola, 32 stranFoto: Nakladatelství PIKOLA

Užijte si s dětmi volno a nezapomeňte sledovat počasí!

Reklama

Načítám