Hlavní obsah
5,0
(3)
Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Krásné jarní a letní počasí si přímo říká o to, abyste usedli na terase, uvařili si šálek kávy a zakousli se do křupavého pečiva s báječnou pomazánkou. A proto jsme si pro vás připravili tip na pomazánku s mrkví a jablky.

20 min.
Příprava
Neuvedeno
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 pomazánku
  • 3 ks mrkve
  • 1 ks jablek
  • 3 lžíce pomazánkového másla
  • 250 g tvarohu
  • 1 špetka soli
  • 1 špetka pepře
  • 2 hrsti čerstvé rukoly
Článek

Postup

01.

Mrkve očistěte a nakrájejte na špalky, jablko na měsíčky. Oboje nastrouhejte najemno nebo rozmixujte. Pak přidejte neochucené pomazánkové máslo, tvaroh a promíchejte. Osolte a opepřete.

02.

Podávejte namazané na pečivu, posypané rukolou, která díky své hořkosti vytvoří chutný kontrast s nasládlou pomazánkou.

Vyžadujete maso i v pomazánkách? Nevadí, podívejte se na naše 4 masové pomazánky.

Související témata:

Načítám