Hlavní obsah
Foto: OlgaLepeshkina / Getty Images

Foto: OlgaLepeshkina / Getty Images

Špenátová pomazánka? Ano! S česnekem, jogurtem a na cibulce!

10 min.
Příprava
20 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
6 porcí
Pomazánka
  • 1 balení listového špenátu
  • 1 ks cibule
  • olej
  • 2 špetky soli
  • 1 špetka pepře
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce smetany
    7
  • 1 kousek másla
    7
  • 3 lžíce bílého jogurtu
    7
K dokončení
  • 1 ks vejce
    3
  • 2 lžíce parmazánu
    7
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Zmrazenou kostku špenátu nechte rozpustit na cibulce, osolte, opepřete, očesnekujte a do téměř hotového vlijte pár lžic smetany.

02.

Na zjemnění dejte kousek másla a vmíchejte asi tři lžíce jogurtu – tak, aby špenátovka nebyla příliš řídká.

03.

Vše promíchejte a namažte na krekry nebo oblíbené pečivo.

04.

Na závěr můžete dozdobit kolečky vajíčka uvařeného natvrdo nebo pórku či klínkem nivy. Případně ještě zatepla posypte strouhaným parmezánem.

Související témata:

Načítám