Hlavní obsah

Čočkové kari

Hodnocení:
(161)
Foto: Svatava Vašková
Doba přípravy
5 minut
Doba vaření
30 minut
Náročnost
nízká

Čočka je výborná zdravá surovina, většina z nás ji ale připravuje tradičně nakyselo nebo jako polévku. Vyzkoušejte dnešní exotický recept s asijským kořením a kokosovou smetanou.

Ingredience pro:
4 porce
  • 1 hrnek čočky
  • 1 lžička římského kmínu
  • 1 lžička koriandrového semínka
  • 1 lžička kurkumy
  • 2 cm čerstvého zázvoru
  • 1 špetka chilli
  • 2 stroužky česneku
  • 250 g rajčatové passaty
  • 200 ml kokosové smetany
  • 5 cherry rajčátek
  • 2 lžíce oleje
  • 1/2 lžičky soli
  • 1 lžíce limetkové šťávy
  • 1 hrst čerstvého koriandru
Článek

Postup

Krok 1: Čočku dejte přes noc namočit do vody. Druhý den ji přes cedník sceďte a propláchněte čistou vodou. 

Krok 2: Semínka koriandru a římský kmín nadrťte v hmoždíři. Do větší litinové pánve nalijte trochu oleje a něm krátce osmažte nadrcené koření. Přidejte nasekaný čerstvý zázvor a česnek a opět společně krátce orestujte.

Krok 3: Do pánve teď vlijte rajčatovou passatu, přidejte kurkumu, chilli, sůl, přecezenou čočku a asi 200 ml vody. Nyní vše vařte pod poklicí asi 30 minut, dokud čočka nezměkne.

Krok 4: Nakonec přidejte kokosovou smetanu (je koncentrovanější než kokosové mléko), na čtvrtky nakrájená cherry rajčata a vařte ještě asi 2 minuty už odkryté.

Krok 5:  Čočkové kari dochuťte limetkovou šťávou a solí. Servírujte ho s čerstvými lístky koriandru a rýží. 

Foto: Svatava Vašková

Tento recept můžete připravit i z červené čočky, tu nemusíte předem namáčet

Jestli chcete zkusit něco s masem, tak tohle kuřecí kari s mangem vás nadchne!

ynezorPumanzeSaNyknalC
25. 2. 2020

Reklama

Sdílejte článek

Seznam.cz zavádí tlačítko Líbí se

Dejte redakci i ostatním čtenářům vědět, jaký obsah stojí za přečtení.

Články s nejvyšším počtem Líbí se se budou častěji zobrazovat na hlavní stránce Seznamu a přečte si je více lidí. Nikomu tak neuniknou zajímavé zprávy.