Hlavní obsah
Foto: Mona Martinů

Foto: Mona Martinů

Pomazánka z ementálu a rajčat patří k rychlým a levným večeřím, které si zamilujete nejen v parném létě.

20 min.
Příprava
Neuvedeno
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
5 porcí
  • 100 g sýra
  • 100 g másla
  • 1 ks cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžíce pasírovaných rajčat
  • 2 ks kyselých okurek
  • 10 krajíců bílého chleba
Článek

Postup

01.

Slovenský sýr oštěpek nebo ementálský sýr ustrouháme. V míse dobře utřeme máslo, přidáme připravený sýr, jemně usekanou cibulku a česnek, usekané oloupané kyselé okurky a prolisovaná rajská jablíčka. Dobře promíchanou pomazánkou potíráme nakrájené chlebíčky. Složíme na mísu a podáváme. Česnek můžeme vynechat.

Tip: Pro pětičlennou rodinu je třeba větší množství.

Jaké pomazánky jsou hitem u vás doma? 

Související témata:

Načítám