Hlavní obsah

Pomazánka z řepy a křenu

Hodnocení:
(0)
Foto: NoirChocolate, Shutterstock.com
Doba přípravy
15 minut
Doba vaření
40 minut
Náročnost
nízká

Krása se skrývá v jednoduchosti a tímto pravidlem se řídí i tahle jemná pomazánka z řepy, které ten pravý říz dodává trocha křenu. Dáte si?

Ingredience pro:
4 porce
  • 400 g červené řepy
  • 75 g čerstvého sýra (Philadelphia, Lučina, Buko)
  • 2 lžíce smetanového křenu
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • sůl
  • mletý černý pepř
Článek

Postup

Krok 1: Červenou řepu oškrábejte, nakrájejte na větší kostky a uvařte doměkka. Sceďte a nechte zcela vychladnout.

Krok 2: Řepu nastrouhejte, případně rozmixujte – záleží, jak moc hustou pomazánku chcete mít. Čím řidší bude, tím více se hodí i jako dip. Smíchejte se zbylými ingrediencemi a podle potřeby dochuťte. Nejlépe chutná na tmavém pečivu.

Milujete červenou řepu stejně jako my, nebo je u vás doma na indexu?

ynezorPumanzeSaNyknalC
30. 12. 2017

Reklama

Sdílejte článek