Hlavní obsah

Pomerančový koláč s jogurtem, olivovým olejem a čokoládou

Hodnocení:
(88)
Doba přípravy
10 minut
Doba vaření
40 minut
Náročnost
nízká

Přísady na tento pomerančový koláč máte smíchané během chvilky, místo másla do něj tentokrát použijete olivový olej a sami budete překvapeni, jak je nadýchaný a vláčný. Postavte na kafe!

Ingredience pro:
24 cm průměr formy
Na mokré ingredience
  • 3/4 hrnku extra panenského olivového oleje
  • 4 vejce
  • 1 kelímek řeckého jogurtu
  • 2 bio pomeranče
  • 1 lžička mandlového extraktu
Na suché ingredience
  • 3/4 hrnku cukru krupice
  • 2 hrnky hladké mouky
  • 1 lžička kypřicího prášku do pečiva
  • 1/4 lžičky soli
Na polevu
  • 150 g čokolády na vaření
  • 125 ml smetany ke šlehání 30%
Na dozdobení
  • 3 plátky pomeranče
  • 1/2 hrsti pistácií
Článek

Postup

Krok 1: Prošlehejte olej, cukr, sůl a mandlový extrakt. Vmíchejte vejce, jogurt, nastrouhanou kůru z pomerančů a vymačkanou čistou pomerančovou šťávu.

Krok 2: Nakonec vmíchejte mouku a kypřicí prášek. Formu vyložte pečicím papírem a vlijte do ní těsto. Pečte při 180 °C asi 40 minut, nebo až je špejle zapíchnutá do těsta po vytažení suchá.

Krok 3: Když je koláč vychladlý, rozehřejte čokoládu se smetanou (na plotně nebo v mikrovlnné troubě), nechte chvíli zatuhnout, a polevu nalijte přes koláč. Můžete dozdobit plátky pomerančů a sekanými pistáciemi.

Jogurt každé těsto krásně zvláční. Upečte si s ním jogurtovou bábovku, jogurtový chlebíček bez vážení nebo rovnou jogurtový cheesecake!

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama