Hlavní obsah

Pomsta rodičů? Nejšílenější jména, která svým dětem daly slavné osobnosti

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Co je pro vás důležité při výběru jména pro dítě? Zda bude ladit s příjmením, jestli má nějakou rodinnou tradici anebo zda bude třeba nezapomenutelné? Mnoho celebrit se řídí hlavně tím třetím aspektem. To, že se jejich potomkům možná jednou budou spolužáci smát, asi v potaz neberou.

Článek

Na tradici se nehledí, hlavně ať je jméno co nejzajímavější. Takový přístup, zdá se, má mnoho slavných lidí. Jako kdyby automaticky předpokládali, že potomci půjdou v jejich šlépějích a originální jméno bude výhodou. Někdy to ale může být spíše na škodu a takové jméno víc než respekt vzbuzuje posměch. Podívejte se, jak netradičně své děti pojmenovaly některé celebrity.

Chicago

Kim Kardashian (37) a Kanye West (40) mají třetího potomka. Odnosila jim ho náhradní matka, která porodila 15. ledna. Podobně jako u prvních dvou dětí i v tomto případě zvolili rodiče netradiční jméno: Chicago. Hádejte, z jakého amerického města pochází raper Kanye West? První dcera se jmenuje North West (2) a bratr je Saint West (4) – v překladu to je Severozápad a Svatý Západ.

Foto: Profimedia.cz

Poslední Vánoce předtím, než do rodiny přibyl nový potomek – dcerka ChicagoFoto: Profimedia.cz

Indiana

I další slavní se nechali inspirovat při hodinách zeměpisu a dítě pojmenovali po městě či rovnou celém státu. Například herec Casey Affleck (42) a jeho dnes již bývalá manželka Summer Phoenix (39) dali staršímu synovi jméno Indiana (13) a mladšímu Atticus (10). Na druhou stranu, co čekat od ženy, jejíž sourozenci se jmenují „Řeka“ (River), „Déšť“ (Rain) nebo „Svoboda“ (Liberty).

Foto: Profimedia.cz

Casey Affleck se syny Indianou (vzadu) a Atticem (v popředí) Foto: Profimedia.cz

Egypt Daoud

A do třetice trocha geografie se synem Alicie Keys (36) a Swizze Beatze (39). Sedmiletý chlapec se jmenuje Egypt Daoud. Právě do Egypta Alicia Keys jela na cestu vnitřního poznání a uvědomění si sama sebe. Tolik to pro ni znamenalo, že se rozhodla syna pojmenovat právě takto. A Daoud je arabská verze hebrejského jména David, což znamená „být milován“.

Foto: Profimedia.cz

Alicia Keys pojmenovala prvorozeného syna Egypt Daoud i proto, že v Egyptě hledala sama sebeFoto: Profimedia.cz

Blue Ivy

Dcera Beyoncé (36) a Jaye-Z (48) dostala jméno Blue Ivy (6). Ačkoliv na první pohled vypadá vcelku obyčejně, může se za ním skrývat hlubší význam. Blue Ivy je podle iluminátů anagram Eulb Yvi a znamená to „Luciferova dcera“. Beyoncé tuto spojitost přirozeně odmítá. Pravděpodobnější je spojení zpěvaččiny nejoblíbenější barvy a jejího nejoblíbenějšího čísla. Blue značí modrou a Ivy může být IV (římská 4).

Foto: Profimedia.cz

Skrývá se za jménem Blue Ivy hlubší význam, nebo je to skutečně jen láska k modré barvě a číslici čtyři?Foto: Profimedia.cz

Apple

Asi si málokdo z nás dovede představit, že by na dceru volal „Jablko“. Jenže když jste Gwyneth Paltrow (45), zřejmě vám to přijde jako dobrý nápad. Společně s hudebníkem Chrisem Martinem (40) totiž pojmenovali svoji dceru Apple (13). Herečka to později vysvětlovala tak, že si pod tímto jménem představuje cosi sladkého, zdravého a navíc biblického. Byla pak překvapena, kolik lidí se nad jejím nápadem pohoršovalo. Proč nemůže být Apple, když mohou být Rose nebo Lily?

Foto: Profimedia.cz

Čerstvá jako Jablíčko. Dcera jako by slavné mamince Gwyneth z oka vypadlaFoto: Profimedia.cz

Summer Rain

Letní deštík může být velmi příjemný, romantický a chtěný. Tedy v případě, jde-li o meteorologický úkaz a nikoliv křestní jméno, jako je to v případě dcery Christiny Aguilery (37) a Matthewa Rutlera (32). Ti se nezdráhali ji pojmenovat Summer Rain (3).

Foto: Profimedia.cz

Christina Aguilera s Matthewem Rutlerem, jejich společnou dcerou Summer Rain a zpěvaččiným synem Maxem Lironem (10), kterého má s producentem Jordanem Bratmanem (40)Foto: Profimedia.cz

Petal Blossom Rainbow

Petal Blossom je hračka značky My Little Pony. Fialový poník s růžovou hřívou a ocáskem aneb záruka, že se vám budou spolužáci smát. Takto podivné jméno dali britský šéfkuchař Jamie Oliver (42) s manželkou Jools (43) jedné ze svých dcer. Šéfkuchař říká, že veškerou zodpovědnost za jména přenechává své ženě. Možná by to neměl dělat – kromě Petal Blossom Rainbow (8) mají ještě Poppy Honey Rosie (15), Daisy Boo Pamelu (14), Buddyho Beara Maurice (7) a Rivera Rocketa (1).

Foto: Profimedia.cz

Oliverovi mají pět krásných dětí a všem dali skutečně zvláštní jménaFoto: Profimedia.cz

Sunday Rose

Neděle je určitě skvělý den, ale pojmenovat tak dceru už tak báječné není. Rozhodně si to ale nemysleli Nicole Kidman (50) a Keith Urban (50), když vymýšleli jméno pro svého potomka. Devítiletá dcera se tedy jmenuje Sunday Rose. Herečka pak vysvětlila, že neděle je jejich oblíbený den, zvlášť když má člověk kolem sebe rodinu. A proto se rozhodli dítě pojmenovat po tomto dni v týdnu.

Foto: Profimedia.cz

Kromě dcery Sunday Rose (vpravo) mají Nicole Kidman a Keith Urban ještě sedmiletou Faith MargaretFoto: Profimedia.cz

Líbí se vám nevšední jména, nebo myslíte, že to jejich nositelům komplikuje život?

Reklama

Související témata:

Načítám