Hlavní obsah

Nejoblíbenější dětská jména: Víte, pro jaká znamení zvěrokruhu se hodí?

Foto: Goran Bogicevic, Shutterstock.com

Foto: Goran Bogicevic, Shutterstock.com

Reklama

Zajímá vás, co všechno přináší lidem do vínku jejich jméno? Vybrali jsme pro vás deset nejoblíbenějších dětských jmen poslední doby – pět dívčích a pět chlapeckých. Čtěte dále a zjistíte, co pro své nositele vlastně znamenají a pro koho se nejvíc hodí.

Článek

Při našem výběru nejčastěji používaných křestních jmen jsme vycházeli z nejnovější statistiky, která pracuje s daty z ledna 2016. Jaká jména byla nejčastější? A co dětem do jejich budoucího života z hlediska tajemných věd přinesou?

Jména pro chlapce

Jakub – 25. července

Hodí se pro Štíry, Panny, Raky a Ryby, numerologicky nese význam čísla devět. Devítka těmto lidem zaručuje tvořivé a kreativní myšlení, se kterým dokážou vybruslit z kdejakého problému. Jméno Jakub slibuje přirozenou zvědavost a zvídavost, jeho nositelé mají silnou intuici a mohou se spolehnout na svoje instinkty.

Jan – 24. června

Jméno vhodné pro Berany, Vodnáře, Střelce a Blížence, numerologicky nese význam čísla sedm. Jméno Jan dává lidem do vínku tvrdé jádro, které sice bývá na první pohled skryté, ale pokud jim skutečně o něco jde a po něčem touží, nepohne s nimi ani pár volů. Kromě toho napomáhá sympatickému vystupování a dobrým prvním dojmům.

Foto: Africa Studio, Shutterstock.com

Janové umějí udělat skvělý první dojemFoto: Africa Studio, Shutterstock.com

Tomáš – 7. března

Hodí se pro Vodnáře, Blížence, Střelce a Panny, numerologicky nese význam čísla pět. Nositelé jména Tomáš mají větší dávku štěstí, než je obvyklé, většinou se jim daří a tak nějak k sobě přitahují dobré věci. Není těžké je ovlivnit a musejí se trénovat v posilování vlastní pevné vůle a odhodlání. Jen těžko říkají ne.

Filip – 26. května

Jméno se hodí pro Vodnáře, Berany, Střelce a Býky, numerologicky nese význam čísla sedm. U Filipů je posílen aspekt ochoty a obětavosti, které jsou pro toto jméno a jejich nositele typické. Většinou jde o věrné a důvěryhodné přátele, na které je spoleh za každých okolností. Často si z nich ostatní dělají vrby a zpovědníky.

Ondřej – 30. listopadu

Jméno vhodné pro Raky, Panny a Kozorohy, numerologicky nese význam čísla tři. Ondřejové si s sebou nesou posílenou cílevědomost a odhodlání jít si za svým. Málokdy v životě tápou, většinou přesně vědí, čeho chtějí dosáhnout. Zásadně hrají na upřímnost, lži a přetvářky se se jménem Ondřej dají spojovat jen málokdy, nejsou jim příjemné.

Jména pro dívky

Eliška – 5. října

Toto jméno se hodí pro Raky, Ryby a Panny, numerologicky nese význam čísla tři. U Elišek je nejsilnější aspekt uměleckého nadání, který tyto slečny často provází životem spolu s jakousi roztržitou chaotičností. Bývají velmi tvůrčí a kreativní, mají dobré nápady a kromě toho snadno druhým odpouštějí.

Tereza – 15. října

Jméno vhodné pro Kozorohy, Panny a Váhy, numerologicky nese význam čísla tři. U Terez se nejsilněji projevuje tendence k flexibilitě a přizpůsobení – i když se jedná o silné osobnosti s vlastním názorem, nedělá jim problém adaptace na téměř jakékoli podmínky. Kromě toho mají také jasno ve svých prioritách a v tom, zač stojí za to bojovat a co je lepší nechat plavat.

Foto: Lena Dyomina, Shutterstock.com

Adély bývají velice oblíbené – jejich jméno jim pomáhá vyjít s každýmFoto: Lena Dyomina, Shutterstock.com

Anna – 26. července

Vhodné pro Ryby, Raky, Panny a Kozorohy, numerologicky nese význam čísla tři. Pro Anny je typická milá a přívětivá povaha a jejich umění snadno navazovat mezilidské vztahy. Toto jméno svým nositelkám přináší do vínku pohotovost a dobré nápady, kreativitu a schopnost poradit si i v té sebebezvýchodnější situaci.

Adéla – 2. září

Toto jméno se hodí pro Ryby, Panny, Střelce a Blížence, numerologicky nese význam čísla pět. Jméno Adéla přináší silnou intuici, na kterou je možno spoléhat i v těžkých životních situacích. Kromě toho bývají Adély oblíbené, je snadné s nimi trávit čas, protože se dokážou domluvit vlastně s kýmkoli.

Sofie – 15. května

Jméno, které se hodí pro Štíry, Raky a Ryby, numerologicky nese význam čísla devět. Sofie jsou předurčeny k úspěchu, pokud se jim podaří překonat svou vnitřní nejistotu – hlas, který jim snižuje sebevědomí, je u tohoto jména velmi silný, ačkoli jde o neobvykle talentované a schopné ženy.

A jaké jméno pro potomka se nejvíc zamlouvá vám?

Reklama

Související témata:

Načítám