Hlavní obsah

Porod vévodkyně Kate se blíží. Komu z rodiny bude miminko podobné?

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

U britské královské rodiny teď musí být pořádně rušno. Do svatby sice zbývá ještě více než měsíc, ale do královského porodu i třeba jen několik dnů. Vévodkyně Kate by měla porodit během následujících týdnů, nicméně nikde není psáno, že to nemůže přijít i dříve. Čí rysy miminko zdědí?

Článek

Ačkoliv spekulací o tom, zda další královský potomek bude holčička, či chlapeček, je nepočítaně, veřejnost stále neví, na koho se vlastně těšit. Stejně tak je velkou neznámou zatím i to, jak se bude miminko jmenovat, zda mají sázkaři dobré tipy, či jsou úplně mimo. Nebude to ale dlouho trvat, a všechny tyto neznámé se nám brzy odhalí. Ve druhé polovině dubna by totiž vévodkyně Kate měla porodit. Komu se bude další následník trůnu podobat nejvíce? Zatím se můžete podívat!

Královna Alžběta II. (91)

Pokud se nestane nic nepředvídatelného, nový královský potomek bude mít to štěstí, že ještě zažije své prarodiče. A jeho prababičkou nebude nikdo jiný než samotná Alžběta II., královna Anglie. A není vůbec vyloučeno, že by se miminko mohlo narodit právě na její narozeniny, tedy 21. dubna. To královna oslaví své 92. narozeniny. Zda bude potomka čekat taková budoucnost jako Alžbětu, těžko říct, půjde totiž o pátého následníka trůnu.

Foto: Profimedia.cz

Alžběta II. se narodila královně Alžbětě (1900–2002) a králi Jiřímu VI. (1895–1952) v roce 1926Foto: Profimedia.cz

Princ Charles (69)

Princ Charles bude dědečkem miminka, které celá Británie tento měsíc očekává. Narodil se 14. listopadu 1948 ještě v Buckinghamském paláci, kde bylo dříve zvykem rodit. Potomci jeho a princezny Diany se už narodili v porodnici St. Mary. Princ William (35), prvorozený syn prince Charlese a jeho ženy Diany (†36), byl tak vůbec první z královské rodiny, kdo přišel na svět v porodnici.

Foto: Profimedia.cz

Královna Alžběta II. se svým prvorozeným synem, princem CharlesemFoto: Profimedia.cz

Princezna Diana (†36)

Další královský potomek už bohužel svoji pravou babičku živou nezažije. To ale nic nemění na tom, že bude nosit v sobě geny právě Lady Diany, která sice z královské rodiny nepocházela, ale ze šlechtického rodu ano. Diana se snažila se svými dětmi trávit maximum volného času a právě proto se tak často říká, že by si Diana s Kate (36) v tomto směru velice rozuměly – Kate zastává velice podobný přístup k výchově jako ona.

Foto: Profimedia.cz

Princezna Diana, rozená Spencer, byla velice roztomilá a často lidem připomíná i malou princeznu Charlotte Foto: Profimedia.cz

Princ William (35)

Princ William, jak už bylo řečeno, je prvním královským dítětem, které přišlo na svět jinde, než mezi zdmi některého z královských paláců. Dříve byly porody mnohem více hlídané, někdy do třicátých let 20. století u něj prý musel být i ministr vnitra, aby se předešlo případné výměně dětí. Ještěže od tohoto pravidla upustili, pro ženu to asi nebylo nic příjemného.

Foto: Profimedia.cz

Princ William byl prvním dítětem, které se narodilo mimo zdi královských paláců Foto: Profimedia.cz

Vévodkyně Kate (36)

To Kate, vzhledem k tomu, že není z královské rodiny a „jen“ se do ní přivdala, se nenarodila ani v paláci, ani v nemocnici, kde se rodí následníci trůnu, nýbrž v obyčejném zařízení v Readingu. Na svět přišla 9. ledna 1982. Vévodkyně si přála rodit doma, v Kensingtonském paláci, ale kvůli případným komplikacím nakonec i ona poznala porodnici St. Mary, kde přišel na svět její manžel. Povede se jí porodit doma u třetího dítěte?

Foto: Profimedia.cz

Vévodkyně Kate, rozená Middleton, měla v dětství velice podobné rysy, jako má teď princezna Charlotte Foto: Profimedia.cz

Princ George (4)

Narození prince George, dalšího následníka trůnu, který o jedno místo odsunul svého strýce, prince Harryho (33), s napětím očekával celý svět. Jeho rodiče, prince Williama a vévodkyni Kate, si totiž veřejnost velice oblíbila, a tak se dalo čekat, že to samé bude i v jeho případě. A ano – princ George se rázem stal nejoblíbenějším miminkem na Britských ostrovech, a nejen na nich. Není se čemu divit, vždyť je tak roztomilý.

Foto: Profimedia.cz

Když se princ George narodil, mohli na něm všichni oči nechat. Ostatně – to platí dodnes. Na fotografii je na svých křtináchFoto: Profimedia.cz

Princezna Charlotte (2)

Vévodkyně Kate a princ William mají to štěstí, že mají doma páreček, alespoň zatím. Princezna Charlotte se narodila 2. května 2015 a je dost možné, že její bratříček či sestřička budou slavit narozeniny velmi blízko u sebe. Stejně jako její starší bratr George, i ona s rázem stala miláčkem veřejnosti a i v jejím případě je to oprávněné – i ona je roztomilost sama!

Foto: Profimedia.cz

Zatím posledním královským miminkem, a zároveň následníkem trůnu, je princezna Charlotte. Narodí se jí bratříček, či sestřička? Foto: Profimedia.cz

Myslíte si, že se vévodkyni Kate narodí chlapeček, nebo holčička? 

Reklama

Načítám