Hlavní obsah

Nejen láska k puntíkům: V čem je vévodkyně Kate stejná jako princezna Diana?

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Říká se, že si často do života hledáme partnera či partnerku, který je něčím podobný jednomu z rodičů. Princ William (35) to ovšem vyhrál – jeho manželka, vévodkyně Kate (35), jako kdyby byla dokonalou kopií princezny Diany (†36), jeho matky.

Článek

Je pravda, že když jste princ, dá se očekávat, že se mezi vaší matkou a partnerkou najde nejedna spojitost – už jen proto, že musejí dodržovat tradice a chovat se podle královského protokolu a etikety. Nicméně vévodkyně Kate a princezna Diana mají společného mnohem více než jen stejný zásnubní prsten, který se dědí.

1. Ani jedna není z královské rodiny

Ale princezna Diana ke královské krvi měla přece jen o trochu blížePocházela totiž z aristokratické rodiny, která měla úzké vazby s královskou rodinou. To vévodkyně Kate je na tom „hůře“, pokud to tak lze vůbec říct – její otec byl, předtím než založil rodinnou firmu, letovým dispečerem. Obě dvě si ale vyzkoušely klasickou práci – Diana dělala asistentku ve školce a učitelku tance a Kate pracovala jako módní nákupčí.

Foto: Profimedia.cz

Ani jedna neměla královské vychování, i tak se ale dokázaly skvěle integrovatFoto: Profimedia.cz

2. Obě měly svatbu století

Dá se očekávat, že svatební obřad následníka trůnu bude velkolepý. Ovšem o oddavkách lady Diany i vévodkyně Kate se hovořilo jako o „svatbě století“. Obě měly krásnou dlouhou vlečku, jen ta Katina měřila o kousek víc než Dianina. Rozdíl tu ale je! Zatímco Diana odmítla tiáru (druh zdobené korunky do vlasů) od královny Alžběty II. (91), protože v rodině Spencerů měli svoji vlastní, Kate si od panovnice slavnostní tiáru na obřad půjčila.

Foto: Profimedia.cz

Novomanželský polibek jako přes kopírák!Foto: Profimedia.cz

3. Padne jim podobný styl

Už několikrát se objevily fotografie, na kterých vévodkyně Kate leckomu princeznu Dianu silně připomíná. Postavení manželky budoucího krále na společenských akcích vyžaduje přísný dress code, ale na druhé straně Kate sahá dost často po podobných střizích, barvách nebo vzorech. To platí i v případě volného času – puntíky oběma dámám velmi sluší.

Foto: Profimedia.cz

Nejen puntíky jsou stylem, který obě dámy spojujeFoto: Profimedia.cz

4. Líbí se jim stejné šperky

Právě tady se dá podobnost pravděpodobně očekávat. Na prsteníčku vévodkyně Kate se skví stejný prsten, který před lety zdobil i ručku princezny Diany. Vévodkyně si ovšem oblíbila i cambridgeskou tiáru s uzlíky lásky – patřívala princezně Dianě. Dostala ji jako svatební dar od královny Alžběty, a ačkoliv během obřadu byla ozdobená jinou korunkou, po svatbě ji velmi často nosila. Po rozvodu s princem Charlesem (68) ji panovnici vrátila.

Foto: Profimedia.cz

Cambridgeskou tiáru dostala Diana od královny Alžběty jako svatební dar. Kate ji ráda nosí na významné událostiFoto: Profimedia.cz

5. Děti na prvním místě

Vévodkyně Kate sice čeká třetího potomka, ale to nic nemění na tom, že s princeznou Dianou by se dnes určitě shodly na výchově a z Diany by nebyla učebnicová tchyně, která kafrá do výchovy. Pro Dianu byly děti vždy na prvním místě a zakládala si na tom, že s nimi trávila maximum času. Bylo pro ni důležité, aby její synové nebyli pouze v péči vychovatelek a chův, a svoji matku tak vlastně neznali. Nechala se jí inspirovat i Kate, která chce, aby její děti žily co nejnormálnější život.

Foto: Profimedia.cz

Diana chtěla trávit se svými syny co nejvíce času a stejně to má i KateFoto: Profimedia.cz

6. Z porodnice brzy domů

Když přišel na svět princ William, byla Diana propuštěna z porodnice po jedenadvaceti hodinách. Když se narodil první syn její snaše, odešla druhý den ráno, tedy také ani ne po dvaceti čtyřech hodinách po porodu. Obě vypadaly báječně a pozor – obě na sobě měly šaty podobné barvy s drobnými puntíky. Náhoda?

Foto: Profimedia.cz

Po narození Williama šla Diana z porodnice po dvaceti jedna hodinách. Kate na tom byla podobně po narození GeorgeFoto: Profimedia.cz

7. Miláčci veřejnosti

V neposlední řadě jak Diana, které se přezdívalo královna lidských srdcí, tak i vévodkyně Kate jsou miláčky nejen britské veřejnosti, ale v podstatě celého světa. Dianu lidé milovali pro její bezprostřednost, upřímnost, pro její lidskost. Co se týče těchto vlastností a vystupování na veřejnosti, Kate je jí velmi podobná, je také empatická, usměvavá a na nic si nehraje. A stejně jako se v charitě angažovala Diana, i Kate se věnuje pomoci. Zatímco princezna Diana se soustředila na problematiku nášlapných min v poválečných státech a na boj proti AIDS a HIV, vévodkyně Kate se zasazuje o to, aby psychická onemocnění nebyla tolik tabuizována.

Foto: Profimedia.cz

Obě ženy společnost miluje. A to nejen ta britskáFoto: Profimedia.cz

Reklama

Načítám