Hlavní obsah

Postelová statistika: Jak dlouho trvá, než žena dosáhne vyvrcholení?

Foto: Photographee.eu, Shutterstock.com

Foto: Photographee.eu, Shutterstock.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Trvá vám „to“ a vy jste nervózní, neboť milenec vzdychá. Co si asi myslí? „Tak kdy už konečně bude?“ Nenechte se vykolejit a radši si ověřte, kolik času na svoji rozkoš máte!

Článek

„Moji milenci nikdy nic neřekli, ale já jsem si uvědomovala, že jsou znudění a podráždění. Nemůžu za to, ale mě trvá strašně dlouho, než se udělám,“ otevřeně přiznává čtenářka Lída, jež není jediná, kterou zajímá, kolik minut je tak asi „v normě“ - myšleno od zahájení předehry. Co myslíte vy? Je to deset, dvacet minut? Nebo snad víc?

„Jedná se o jednu z nejoblíbenějších otázek, které ve své poradně dostávám,“ uvádí vztahová a rodinná terapeutka Vanessa Marin ze San Franciska, s tím, že co se týče orgasmů a jejich načasování, existuje několik důležitých věcí, o kterých vy i ostatní musíte vědět.

Orgasmy jsou super, bez ohledu na délku trvání

„Pokud se obáváte, jak dlouho trvá váš orgasmus, znamená to, že jej máte. To je úžasné! Zdá se ale, že si děláte starosti, když se zajímáte o čas. Přestaňte s tím, není to důležité,“ apeluje terapeutka na svém blogu s tím, že pracuje s mnoha ženami, které dosud neprožily ani jedno vyvrcholení. Není v porovnání s nimi tahle vaše „minutová starost“ tak trochu bezpředmětná?

Nezáleží na tom, jak dlouho „to“ trvá

Podle Vanessy Marin pokud jde o orgasmické načasování, nezáleží na tom, jak dlouhý čas vaše tělo potřebuje k tomu, aby se dostalo do extáze. Klíčové je, co vaše tělo chce a musí mít, aby se k vyvrcholení dostalo.

„V mé práci se snažím učit ženy, aby respektovaly svá těla a rozhodně s nimi nebojovaly,“ dodává terapeutka a přidává další myšlenku. Cesta za orgasmem může být stejně zábavná jako samotný orgasmus. Proto se zbavte negativních slov jako „čekání“ či „příliš dlouhá doba“. Nic takového neexistuje. Vy si pouze pamatujte, že skutečný orgasmus trvá 10–20 vteřin, jenže proces budování se může počítat i na hodiny.

Foto: Family TV, Shutterstock.com

Foto: Family TV, Shutterstock.com

V posteli by čas měl přestat existovat

„Nicméně chápu, že je možná uklidňující mít aspoň nějakou představu o tom, jak dlouho trvá, než žena k vyvrcholení dojde. Na toto téma bohužel není moc seriózních výzkumů, takže já osobně obvykle používám časový rámec 20 minut. Tento údaj však pochází ze studie provedené v šedesátých letech,“ dál objasňuje Vanessa Marin, která informace čerpá z dat amerického výzkumného dua Williama H. Masterse a Virginie E. Johnson. O aktuálnosti tedy nemůže být řeč. To ale nevadí.

V každém případě si nenechte vzít radost z poznávání vlastního těla. Akorát je fér, aby partner věděl, že toho času potřebujete o něco víc než třeba jeho předchozí partnerka. Nebude pak řešit, jestli jako milenec vůbec stojí za to (znáte muže). Chcete mu vyjít vstříc a dobu od–do zkrátit?

Kdo si hraje, má orgasmus

„Jediným způsobem, jak věc urychlit, je zaměřit se na zintenzivnění potěšení. Můžete si pohrát například s vibrátorem, nebo se o to víc soustředit na svůj klitoris, zatímco váš partner pracuje ústy či prsty. Často zabírá zvyšování tlaku a nabírání rychlosti,“ uzavírá Vanessa Marin s tím, že se do cílové rovinky můžete dostat o něco dříve, když také do svých her zahrnete stimulaci bradavek či dráždění některého z vašich oblíbených míst. To dáte! Když ne v pondělí, tak v pátek.

Ostatně, americký sexuální poradce Paul Joannides tvrdí, že vyvrcholení prožívaná s týmž partnerem v delším časovém horizontu pravděpodobně proběhnou celou škálou pocitů – od naprosto fantastických po zcela neuspokojivé. „Závisí to na dni v týdnu a na tom, jestli spolu vaše světy právě kolidují nebo znějí v harmonickém souladu. Každopádně orgasmy, které vyžadují větší úsilí, bývají obvykle intenzivnější,“ odhaluje odborník. Tak co, ještě vás zajímá, jak dlouho a kolik minut? Už si dejte pohov….

A čím orgasmus popoháníte zrovna vy?

Související témata:

Načítám