Hlavní obsah

Potíže v sexu. Máme řešení!

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Spokojenost se sexem prohlubuje vztahFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Reklama

Předčasná ejakulace partnera. Bolestivý sex. Neschopnost dosáhnout orgasmu. Víte, co všechno může zničit potěšení z vašeho milování? Sexuální problémy mohou mít příčinu v mnoha oblastech, od citové po fyzickou stránku věci. Jak se s nimi vypořádat?

Článek

Dobrý a uspokojivý sex je jako smetana na dochucení kávy. Bez ní to taky jde, ale není to ono. Spokojenost v sexuálním životě prohlubuje vztah a stará se o jeho kvalitu. Jenže hranice mezi naprosto skvělým a podprůměrným sexem je tenká. Stačí vyčerpanost partnera po náročném pracovním dnu, jenž svoji chvilkovou slabost protějšku nešikovně vysvětlí. Na propasti v intimním životě se také podílejí různé zdravotní obtíže, stres, pojmenovávání pocitů nesprávnými výrazy či laxní přístup při prvních náznacích problémů okolo sexu. Odsouváním řešení se propast prohlubuje. S čím vším se můžete v posteli potkat?

Předčasná ejakulace

Častý host v ložnicích. I když potkává většinou mladší muže v prvních fázích vztahu, není neobvyklé, že se s ní potýkají i po letech. Znáte to. Jste vzrušená a nažhavená na divokou noc. Jenže zatímco vy očekáváte lechtivé chvíle v minutách příštích, partner už dosáhl vyvrcholení. Máte být mrzutá? Ne! Raději mu pomozte!

Předčasnou ejakulací údajně trpí okolo 30 % mužské populace. Pokud se u muže nenajde zdravotní problém, jádro pudla je pravděpodobně ve stresu nebo únavě. Jak tedy partnerovi a potažmo i sobě pomoci?

Nalezení vhodné polohy

Pokud oba dobře víte, že váš partner miluje polohu, ve které do vás proniká zezadu a bleskově také při ní vyvrcholí, vědomě se jí vyhýbejte nebo ji oddalujte „až na konec“. Domluvte se na jiné, pro něj méně vzrušující, ale zároveň pro vás nějakým způsobem atraktivní poloze - usnout při milování snad nechcete, že?

Technika opadnutí vzrušení

Proberte s partnerem, že vám nebude vadit, když vás začne uspokojovat jinak než penisem, když se přiblíží k hranici sexuálního vzrušení, které se již nedá ovládat. Ať klidně přestane, na vaše dráždění má přece ještě jazyk a prsty. Hlavně ho ubezpečte, že celý postup maximálně chápete. Když rozmrzele vytáhnete zpod polštáře vibrátor s tím, že se raději uspokojíte sama, moc tím partnerově psychice nepřidáte. A tento problém je hlavně o psychice.

Zbavení se nervozity a napětí

Z průzkumů mezi muži vyplynulo, že jsou před samotným pohlavním stykem svazováni vědomím přivést ženu k orgasmu. Někteří z toho mají doslova strach, obávají se, aby neselhali, a to v nich vyvolává úzkost. Žena, jak známo, je schopna prožít několik orgasmů za sebou, tudíž nebude na škodu, aby vás partner hned v úvodu dovedl k vyvrcholení. Zbaví se pocitu odpovědnosti. Rozhodně se mu uleví, tak pokud vám tento postup nevadí, vyzkoušejte ho.

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Pomozte partnerovi zbavit se nervozityFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Rozptýlení

Svému partnerovi můžete pomoci i jinak. Abyste snížila jeho sexuální vzrušení, zahrajte si spolu hru, ve které se vy budete horečně snažit upoutat jeho soustředění jinam než na penis. Prostě ho rozptylujte, když to bude zapotřebí, a pošlete jeho stupňující se vzrušení kamsi na bod mrazu. Zkuste třeba jemné kousání do krku nebo žužlání prstů, však vy na něco přijdete.

Červená stop, zelená jeď

Způsobem, jak natrénovat oddálení vyvrcholení, je metoda zastavení vzrušení v té nejkritičtější fázi. Aby se docílilo té správné chvíle, je nejprve třeba tento moment rozpoznat. Domluvte se s partnerem, že jakmile ucítí orgasmus nadosah, dá vám znamení, abyste přestala v pohybech, dráždění, zkrátka aktivitě. Než on sám vypozoruje, kam až si může dovolit zajít, počítejte s „nehodami“, kdy vyvrcholí brzy. Nevadí. Pokračujte ve cvičení do té chvíle, než oba sami nerozpoznáte zakázanou hranici. Trénujte tak dvakrát třikrát týdně po dobu delší než jeden měsíc.

Reklama

Související témata:

Načítám