Hlavní obsah

Tři jídla s vejci: Hodí se ke snídani i jako večeře

Foto: Greta Blumajerová

Kdo by takovou prázdninovou snídaní pohrdl...Foto: Greta Blumajerová

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jestli se vám už omrzela vajíčka vařená, míchaná nebo smažená, vyzkoušejte tři zajímavá jídla z vajec, která poslouží jako opulentní snídaně i výborná večeře.

Článek

Nenechte se odradit exotickým názvem, Shakshuka jsou vlastně vajíčka uvařená v pikantní rajčatové omáčce, kterou podle libosti ochutíte a doplníte třeba sýrem. Vejce Benedikt se zase tradičně připravují poměrně složitě, včetně omáčky připravované v páře, já ale zvolila verzi „pro lenochy“ – s pomůckou na vaření ztracených vajec a snadnou holandskou omáčkou se vám totiž vždycky povedou! A do třetice nemůže chybět pokrm pro milovníky starých filmů (nebo šetřílky): tři vejce do skla!

Vyzkoušíte některou z dnešních dobrot? A dali byste si je k víkendové snídani, nebo spíše jako hlavní jídlo?

Reklama

Načítám