Hlavní obsah

Pozor, Kajínek je venku!

Foto: hce.cz

Konstantin Lavroněnko jako Jiří KajínekFoto: hce.cz

Reklama

Už je to tak! Nejkontroverznější snímek letošního roku byl konečně vpuštěn do kin. Konečně tak můžeme ocenit více jak 5letou práci režiséra a producenta Petra Jákla. Co od tohoto snímku čekat? Napětí, otevřenost, akci a hlavně jiný pohled – na události, které už dávno pokryl prach…

Článek

Příběh nechtěla prodat!

Cesta prvního nájemného vraha v dějinách České republiky na filmové plátno nebyla vůbec lehká. S prvotním nápadem přišel Petr Jákl starší. Jeho nadšení se ovšem jeho syn Petr Jákl, známý filmový kaskadér, snažil mírnit: „Byl jsem si jistý, že na tak atraktivní téma už někdo autorská práva vlastní.“ Jenže ouha, nikdo je nevlastnil! Onou žábou na prameni byla Kajínkova obhájkyně Klára Slámová. Přemluvit ji prý nebylo vůbec lehké, filmaře si ale nakonec vybíral sám Jiří Kajínek. Asi rok a půl probíhala jednání, pak teprve dostali filmaři možnost mluvit s dvojnásobným vrahem osobně. Na základě dlouhého rozhovoru se rozhodl, že jim práva na svůj životní příběh prodá. A za kolik? To se zatím úzkostlivě tají. Faktem je, že tyto peníze může Kajínek utrácet tak maximálně za zboží ve vězeňské kantýně. (Nebo jsme až příliš naivní…?)

Ansábl profesionálů

Jednoduchá nebyla ani cesta k herci, který nakonec ztvárnil samotného Kajínka. Konkurz dokonce proběhl i v největším českém bulvárním deníku, kdy se mezi čtenáři hledal herec-dvojník. Přihlásilo se sice na 100 mužů, jenže ani jeden filmařům do oka nepadl. A tak Petr Jákl pokračoval v hledání dál. Nakonec dospěl až do Ruska, kde objevil herce Konstantina Lavroněnka. Natáčení s ním prý nebylo vůbec snadné. „Hrát v cizí zemi s herci, kterým nerozumí, a při domluvě s režisérem být odkázaný na překladatele – to je hodně náročné. Ale zároveň ho to uzavírá do sebe, což je pro tuhle roli svým způsobem výhoda,“ líčí Tatiana Vilhelmová.

Foto: hce.cz

Petr Jákl a Tatiana VilhelmováFoto: hce.cz

Ta ve filmu obsadila roli Kláry Slámové, resp. filmové právničky Pokorové. Jak sama říká, její nová role se výrazně liší od těch, kterým se věnovala doteď. „Změna pro mě nastala hlavně v tom, že moje hrdinka hodně přemýšlí. A navíc šmrncovně vypadá. A má spoustu postelových scén. To byla vůbec největší změna,“ vysvětluje filmová blondýna Vilhelmová.

V dalších rolích se objevují známé tváře jako Michal Dlouhý, nedávno zesnulý Vladimír Dlouhý, Alice Bendová, Jana Krausová, Deana Jakubisková-Horváthová, Václav Noid Bárta (který napsal ke snímku hudbu), reportér Josef Klíma nebo také Marek Vašut.

Nový český akční film rozhodně stojí za zhlédnutí. A zaručujeme vám, že napjaté scény nenechají chladným nejen vašeho partnera, ale dokonce ani vás! Soutěž o super ceny k filmu Kajínek najdete ZDE!

Reklama

Související témata:

Načítám