Hlavní obsah

Praktický trend, nebo jen další zbytečný kousek do šatníku? Takhle se to má s dlouhou vestou!

Foto: Eva Malúšová

Foto: Eva Malúšová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Prošívaná, dlouhá i zkrácená verze, s kapucí i bez ní. Z takových vest můžete vybírat i tuhle sezonu. Vyzkoušela jsem, k čemu se dá nosit dlouhá vesta a zda si tento trend najde místo v mém šatníku.

Článek

Začalo to pletenými vestami, pokračuje to těmi prošívanými. Nikdy jsem vestě nepropadla, připadalo mi, že je nepraktická. Buď na ni musí být příliš teplo, nebo zima, zkrátka nikdy na ni není to pravé počasí. Ale pak jsem na to přišla. Vtip je v umění vrstvit.

V obchodech seženete nejrůznější střihy i styly. Vesta může být více či méně zateplená, mít kapuci a být sportovní, nebo mít jemné prošití a působit elegantním dojmem. Barev je na výběr také spousta, ale dominuje béžová a černá, které také nejvíc unosíte. Já se nechala okouzlit světlým odstínem a střihem v prodloužené verzi. Jak zapadla mezi moje kousky ve skříni?

S mikinou a v neutrální barvě

Foto: Eva Malúšová

Vesta Zara, 1199 Kč; Mikina LeGer, 1299 Kč (About You); Boty 5th Avenue, 1599 Kč (Deichmann); Kalhoty Orsay (starší kolekce)Foto: Eva Malúšová

Díky této vestě dostala prostor moje mikina v oversized střihu s mohutnými rukávy. Ty by se jinak těžko schovávaly do kabátu. Pokud přebíháte po městě, jezdíte autem a venku není zrovna minus dvacet a vánice, je vesta ideální a bude vám v ní akorát.

Nutností je ale pro mě top s dlouhým rukávem pod mikinou, ideálně i s rolákem, který může z mikiny vykukovat. Zbytek outfitu jsem nechala ve světlých barvách. A ano, i mě okouzlily béžové kotníčkové boty.

S podpatky a červeným svetrem

Foto: Eva Malúšová

Vesta Zara, 1199 Kč; Svetr, H&M (starší kolekce); Kalhoty H&M (starší kolekce); boty, Geox (starší kolekce)Foto: Eva Malúšová

Podobným případem jsou velké a huňaté svetry. Ty můžete nosit v přechodném období, kdy vám bude tak akorát jen ve svetru. Nebo přes něj můžete přehodit vestu. Konečně víc užiju svůj starý červený svetr, který jsem kvůli jeho obrovským rukávům skoro nenosila!

Stejně dobře by vypadala vesta i se svetrovými nebo mikinovými šaty, ke kterým můžete s klidnou duší obout i podpatky. Vyhněte se těm jehlovým a raději vsaďte na chelsea nebo biker boots na mohutnější podrážce.

Závěr? Kombinace dlouhé vesty, džínů do zvonu a podpatků skvěle protahuje postavu. Dlouhá vesta je určitě praktičtější než ta krátká. A konečně si díky ní víc užijete vršky s objemnými rukávy.

Trendy vesty

Foto: Archiv firem

Zleva: Reserved, 999 Kč; ONLY, 1599 Kč, prodává About YouFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: H&M, 999 Kč; Massimo Dutti, 2795 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Mango, 1299 Kč; Vila, 599 Kč, prodává ZootFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Stradivarius, 1199 Kč; Marks&Spencer, 1499 KčFoto: Archiv firem

Související témata:

Načítám