Hlavní obsah

Světlé kotníčkové boty: Stojí tento trend za to?

Foto: Eva Malúšová

Foto: Eva Malúšová

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Polovina je miluje, pro druhou jsou to „béžové holiny“. Pokud jste v první kategorii, směle pokračujte ve čtení dál. Pokud v té druhé, pokračujte taky, protože tento trend rozhodně za vyzkoušení stojí.

Článek

Kotníčkové boty jsou samozřejmě zimním evergreenem, trendy posledních sezon ale přinesly opravdovou revoluci. Poslední dobou se čím dál tím více prosazují boty na platformě, ještě před tím se ale do popředí zájmu dostaly béžové a krémové varianty chelsea a biker boots. Prostě něco jako světlé farmářky. Na první pohled je můžete odsoudit jakožto nepraktické. Na druhý pohled ale zjistíte, že podzimní outfity dokonale rozsvítí a přidají jim nádech elegance.

S džíny

Podzim, zima, pro mnohé z nás se rovnají černá od hlavy až k patě. Pokud ale zrovna nechodíte bahnem a neprší celý den, nemusíte zatracovat světlejší odstíny. Proto světlé mom jeans, které by jinak čekaly asi až na jaro, skvěle doplnily biker boots v béžové barvě. S botami zase ladí rolák v hnědém odstínu. Jasně, i černé boty by k celku s růžovým teddy kabátem padly, ale s těmi to tuhle sezonu působí až moc obyčejně a tvrdě.

Foto: Eva Malúšová

Boty Deichmann, 1199 Kč, kabát Only (starší kolekce); rolák, Marks & Spencer, 349 Kč, džíny Bershka (starší kolekce)Foto: Eva Malúšová

S béžovou sukní

Úpletovou midi sukni v béžové barvě jsme si pořídila na začátku podzimu, ale rychle jsem přišla na to, že se mi hodí jen k bílým botaskám. S černými kotníčkovými botami a černými silonkami se nekamarádí, takže logickou volbou jsou zase světlé boty.

Ideální by bylo nosit kombinaci s holýma nohama. To ale v tomto období dost dobře nejde, proto se nebojte vzít tělové silonky. Jen se vyhněte těm s lesklou úpravou a pečlivě vyberte odstín, který koresponduje s vaší kůží.

Závěr? Pokud vyberete koženou/koženkovou úpravu a boty před nošením naimpregnujete, nemusíte se bát toho, že by po dvou nošeních byly na vyhození. Já se rozhodla, že je letošní zimu rozhodně potřebuju, rázem totiž promění starší kousky ze skříně v zajímavější komplet. Co nedoporučuji, je kombinovat tyto boty s černými kalhotami, to vám akorát opticky přeřízne nohy.

Foto: Eva Malúšová

Boty Deichmann, 1199 Kč; sukně Lindex, 999 Kč; svetr Marks & Spencer, 749 KčFoto: Eva Malúšová

Světlé kotníčkové boty

Foto: Archiv firem

Zleva: Tamaris, 2199 Kč; Baťa 2999 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Gino Rossi, 1609 Kč, prodává Eobuv; Bershka, 1199 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: H&M, 2499 Kč; Bullboxer, 1680 Kč, prodává ZalandoFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: About You, 3399 Kč; Seastar, 849 Kč, prodává FactCoolFoto: Archiv firem

Reklama

Načítám