Hlavní obsah

Do kávy, bábovky i na palačinky: Uvařte si jednoduchý dýňový sirup

 

Reklama

Receptů z dýně jste zřejmě vyzkoušeli už nespočet, ale což takhle sladký dýňový sirup třeba do kávy? Že o něm slyšíte poprvé? Pak ho určitě vyzkoušejte! Krásně voní a zpříjemní vám podzimní sychravé dny.

Článek

Dýně a rozmanité způsoby, jak je zpracovat, jsou v tomto období na prvních příčkách popularity mnoha domácností – jsou sezonní záležitostí, a tak je třeba patřičně si je užít. Tedy pokud je máte rádi. Možná jste se ale už všech dýňových polévek, kari, koláčů, placek i kompotů skoro přejedli a rádi byste zkusili něco nového. Pak jste tu správně: ve videu vám ukážeme netradiční recept na sladký dýňový sirup. Je levný, voní po skořici a hřebíčku a navíc vám připomene příjemnou vánoční atmosféru.

Na litr sirupu si stačí nachystat 800 ml vody, 250 g třtinového cukru, pyré z půlky dýně hokkaido a voňavé koření v podobě hřebíčku, skořice a muškátového oříšku. Hotový sirup pak skladujte v lednici, kde vám vydrží určitě dva týdny.

A jak sirup doma využít? Nejlepší je v kombinaci s latté, ale přisladit s ním můžete i kakao a zmrzlinu či ho využít při pečení do bábovek a koláčů, případně jako originální přeliv na palačinky, lívance či poháry. Sledujte náš videonávod a užijte si to.

Pustíte se do výroby dýňového sirupu, nebo vás to neláká?

Reklama

Načítám