Hlavní obsah

Pražská hovězí roláda plněná míchanými vajíčky

Hodnocení:
(5)
Foto: Tomáš Rubín
Doba přípravy
25 minut
Doba vaření
2 hodiny
Náročnost
střední

Chystáte silvestrovský večírek a lámete si hlavu, co netradičního udělat jako pohoštění? Pusťte se do pražské rolády. Hovězí maso plněné míchanými vajíčky je efektní a nemá chybu.

Ingredience pro:
4 porce
  • 4 vejce
  • 150 g dušené šunky
  • 80 g mraženého hrášku
  • 2 lžíce hrubé mouky
  • rostlinný olej
  • mletý černý pepř
  • sůl
  • 500 g hovězí kýty
Článek

Postup

Krok 1: Troubu zapněte na 170 stupňů. Vajíčka rozklepněte do pánve, přidejte na kostičky nakrájenou šunku a hrášek a na pár kapkách oleje vytvořte polotekutá míchaná vejce. Osolte a opepřete. Zaprašte trochou hrubé mouky, promíchejte a nechte vychladnout.

Krok 2: Plát hovězího masa (ideálně si jej na roládu nechte nakrájet už u řezníka) naklepejte z obou stran paličkou a osolte a opepřete. Doprostřed rozprostřete míchaná vejce a zabalte roládu. Sepněte kuchyňským provázkem nebo jehlami.

Krok 3: Roládu přeneste na hluboký plech nebo do pekáče a potřete trochou oleje. Podlijte asi 1cm vrstvou vody nebo hovězího vývaru a vložte do trouby. Za občasného přelití pečte doměkka asi dvě hodiny.

Krok 4: Roládu nakrájejte na tenké plátky a podávejte teplou s brambory nebo studenou s pečivem. Nezapomeňte na omáčky – třeba hořčici nebo smetanový křen či domácí tatarku.

Máte rádi masové rolády a roládky? Nebo dáváte přednost plátku v omáčce?

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama