Hlavní obsah

Přeji si lepší svět. Je to tak moc?

Foto: Shutterstock

Přeji si lepší svět pro všechnyFoto: Shutterstock

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Lidé by se k sobě měli chovat ohleduplně a slušně. A když přijde neštěstí, jako třeba povodně, jež teď postihly sever Čech, by si měli pomáhat nezištně, a ne snažit se vydělávat na postižených. Je to tak těžké? O tom nám napsala čtenářka Rhianna. A co si přejete vy? Napište nám o svých přáních a vyhrajte 500 korun!

Článek

Můj sen je totiž žít ve světě, kde člověk může opravdu otevřeně říkat své názory, aniž by byl zesměšňován, zostuzován či urážen. Ve světě, kde lidé budou více ohleduplní jeden k druhému. Opravdu mi přijde, přes všechnu okatě projevovanou humánnost, že se od zvířat ve skutečnosti vlastně moc nelišíme... Protože podle mého by to, co nás odlišuje od nich, mělo být vědomí, co je dobré a co špatné. Bohužel nevím, jestli už jsme i toto vědomí neztratili.

Příkladem jsou i nynější povodně v Libereckém kraji. Místo toho, aby lidé, přivezli a darovali postiženým potřebné věci, tak jim je prodávají! A to ne za malé sumy – lidem, kteří přišli třeba i o střechu nad hlavou! Místo aby si všichni v takových situacích pomáhali, tak se ještě snaží na druhých vydělat.

Pak bych si přála svět, do kterého bych se nebála porodit dítě. Ano, nebála, podívejte se okolo – drogy, alkohol, úchylové, pedofilové. A děti samotné? Jejich chování je dnes hrozné, taky jsem byla občas drzá, samozřejmě, asi jako každý, ale že bych si v deseti letech dovolila říct někomu dospělému to, co slyším, to by mě hanba fackovala.

Raději to zkrátím a svůj sen shrnu do jedné věty: Přála bych si žít ve světě, kde se lidé chovají jako lidé, a ne zlatokopové toužící po moci, jdoucí přes mrtvoly.

S pozdravem

Jaké sny a touhy provázejí právě vás? Svěřte se nám se svými přáními, i těmi, o kterých víte, že se třeba neuskuteční! A nezapomeňte, tři z vás mohou vyhrát 500 korun, když nám napíší na info@prozeny.cz!

Reklama

Související témata:

Načítám