Hlavní obsah

Linda: Sex v šedesáti? Nejlepší, co jsem zažila!

Foto: thinkstock

Sexuální život starších žen je dnes výrazně lepší, než tomu bylo dřív (ilustrační foto)Foto: thinkstock

Reklama

Její sexuální život prý nikdy nebyl lepší! Britka Linda Kelset tvrdí, že si až v šedesáti letech umí doopravdy užít milování. A není sama. Proč řadu žen v pokročilém věku baví sex víc než za mlada?

Článek

Je jí šedesát let a nikdy si sex neužívala tak jako nyní! Britka Linda Kelset to prostě v posteli pořádně rozjíždí a vypadá to, že její o dva roky mladší přítel to s ní vážně umí.

Těžké začátky

Podle Lindy je to souhra mnoha věcí. „Jsou to všechny ty polibky, doteky, masáž nohou, když koukáme na televizi, a smyslné esemesky, když nejsme spolu a měli bychom se soustředit na práci,“ popisuje Linda Kelset.

Ta si přitom takhle užívá teprve posledních pět let! „Když jsem byla teenager, byla jsem fascinována spíš tím, že sex provozuji, vlastně jsem ani nevěděla, jaké to je mít orgasmus,“ přiznává Linda. Ve dvaceti se vdala a po šesti letech přišel rozvod. Na vině byl z velké části neuspokojivý sexuální život.

Ve třiceti potkala svého druhého muže. „Jenže příštích dvacet let bylo plné náročných období, jako byl porod, výchova dětí, budování kariéry. To mi bralo energii a také chuť na sex,“ vypráví Linda. V pětapadesáti se opět rozváděla.

Foto: thinkstock

Zralé ženy jsou stále fit, vypadají dobře, mají zkušenosti, a proto jim nic nebrání v tom, aby si užívaly erotiky (ilustrační foto)Foto: thinkstock

Exploze vášně

Pak ale potkala svého současného přítele a zjistila, že na super sex není nikdy pozdě! Klíčem je podle ní důvěra a přijetí toho druhého. „On není Adonis, tak jako já nejsem Afrodita. Ale já přijala veškeré jeho fyzické nedostatky, on přijal mou celulitidu, jizvy a vrásky. Jakmile tohle někdo udělá, na všechno zapomenete, i na svůj věk,“ vysvětluje Linda.

Té hraje do karet i to, že je s někým novým, neokoukaným. Podle Lindy is ale můžete podobně užívat i po třiceti letech manželství, tak jako její kamarád se ženou, jejichž sexuální život se zlepšil ve chvíli, kdy z domu odešly dospělé dcery. „Milovali se v různých pokojích, běhali nazí po domě, večeřeli při svíčkách, dělali všechno, co je v domě plném dětí nemožné,“ upřesňuje Linda.

Foto: thinkstock

S milujícím partnerem, který vám umí dát najevo, jak mu připadáte krásná, je sex radost v jakémkoli věku (ilustrační foto)Foto: thinkstock

Výhody dnešních žen

Generace dnešních padesátnic či šedesátnic si jednoduše sex umí užít. Potvrzuje to i průzkum Saga Magazine, do něhož se zapojilo přes devět tisíc lidí nad padesát let. Třetina dotázaných žen tvrdí, že jejich sexuální život je mnohem lepší, než když byly mladé. Mohou za to i následující výhody:

  • Mladistvější vzhled – Ženy o sebe víc dbají, zajímají se o módu, mají více peněz a času na sebe. Výsledkem je, že vypadají dobře a věří si!
  • Pokrok medicíny – Lidé jsou díky péči lékařů i v pozdním věku vitální a aktvní.
  • Zkušenosti – Dnešní ženy mají mnohem více sexuálních zkušeností než ve stejném věku jejich matky. Z průzkumu vzešlo, že ženy ve věku šedesát až čtyřiašedesát let měly v průměru osm sexuálních partnerů.

A jak si užíváte sexu vy?

Reklama

Související témata:

Načítám