Hlavní obsah
Foto: Mona Martinů

Foto: Mona Martinů

Domácí pekárna je šikovný pomocník. Že zvládne jenom pečivo? Tak to není! Zapečené klobásky patří k příjemným překvapením!

20 min.
Příprava
2 hod.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 chléb
  • 350 ml vody
  • 500 g chlebové mouky
  • 1 lžička cukru
  • 1 lžička soli
  • 3 lžičky mletého kmínu
  • 3 lžičky octa 8%
  • 2 lžíce oleje
  • 1 lžička sušeného droždí
  • 4 nožky klobásy
Článek

Postup

01.

Těsto připravte dle návodu (nebo klasicky nejdříve tekuté, potom tuhé suroviny) a nechte na program „Těsto“ v klidu vykynout.

02.

Pekárnu otevřete, vyndejte pečicí nádobu, prsty z těsta vyjměte hnětací háky. Potom přicházejí na řadu skvostné klobásy. Ty zatlačte postupně na různá místa do těsta tak, aby nebyly vidět (totéž můžete udělat i se sekanou nebo zbytky salámu, které takto alespoň zužitkujete).

03.

Nádobu (bez hnětacích háků) vložte zpět do pekárny, zvolte „Ultrarychlý program“. A za dvě hodiny si už můžete pochutnávat – s kečupem nebo jen tak!

Také se vám sbíhají sliny? Tak honem do kuchyně.

Související témata:

Načítám