Hlavní obsah

Překvapivý trend: Každý byt je nafukovací

Reklama

Možná, že váš byt je mnohem větší, než se vám dosud zdálo. Stačí ho jen za pomoci šikovného odborníka na bydlení „přifouknout". O tom, že to jde, se přesvědčila majitelka malého bytu v činžáku!

Článek

Majitelka vlastní byt v domě z padesátých let, původně chtěla jen navrhnout kuchyňskou linku do malé kuchyňky.

V padesátých letech minulého století se na výpravnost a krásu bydlení moc nedbalo. Když už se nestavěly rovnou takzvané kolektivní domy, kde člověk neměl ani svou kuchyň a koupelnu, budovaly se malé byty pro lidi, kteří měli většinu času trávit v práci, na brigádě nebo na schůzi.

Přesně tomu odpovídá byt, který dnes uvidíte. Dvě malé místnosti pro rychlý odpočinek, a pak rychlý návrat do pracovního a společenského vření – taková byla filozofie tohoto bydlení. Dneska od svého bytu očekáváte mnohem víc. A naštěstí jsou odborníci, kteří vám ve vašem očekávání umějí vyjít vstříc.

Barové židle Gin navrhli pro italského výrobce Armet Fabio a Giovanni Ferronato

Grafický návrh ve 3D je u Oresi zadarmo

Od okna k oknu osm metrů

Architekt společnosti Oresi, největšího prodejce kuchyní, připravil proměnu malého bytu se zastaralou dispozicí ve výpravné a příjemnou energií nabité bydlení. Propojil všechny prostory bytu tak, aby jedna část druhé vždy přidávala na velikosti. Mezi kuchyňkou a pokojíkem částečně zrušil příčku a získal jeden prostor, jehož nejdelší osa měří na takto malé bydlení gigantických osm metrů. Navíc využil toho, že uprostřed stěn vzdálených osm metrů jsou proti sobě okna vedoucí do přilehlého parku. Takže na této ose se člověk cítí, jako by byl v úplně otevřeném prostoru.

Pocit rozlehlosti umocňuje designové a výškové sladění podlah, vzniká tím pocit, že tento prostor vlastně nikde nekončí – buď vychází oknem ven, nebo pokračuje za roh. Barevné a pocitové sladění nábytku v kuchyňské a obývací části, navazující osvětlení a promyšlené probarvení stěn v celém bytě obklopilo obyvatele bytu citlivým konceptem bydlení s atmosférou.

Dvě kuchyňské linky Oresi Pulita se odrážejí jedna v druhé a z úzké kuchyně dělají velký prostor (cena za běžný metr kuchyně Pulita je jen 7021 Kč)

Světelné efekty obstarávají úsporné LED diody

Původně jen malá linka

Majitelka bytu původně přišla do kuchyňského studia Oresi s poněkud nesmělou prosbou, jestli by se do jejího malého koutku nevešla aspoň nějaká linka.

Návrháři se zkušeností tisíců realizací její obavy nesdíleli. Především ale nabídli, že vyřeší celý prostor bytu, jak jsme popsali výše. Pokud jde o samotnou kuchyň, navrhli, že z její největší slabiny udělají přednost. Do poněkud nudličkovitého tvaru místnosti postavili dvě linky proti sobě a získali mimořádné množství pracovní plochy i úložného prostoru. Ulička mezi linkami je tak akorát, aby se v ní kuchař či kuchařka mohli dobře pohybovat a přitom měli vše po ruce. Bílý design lesklé kuchyně Oresi Pulita opticky prostor ještě zvětšuje a dodává mu na pozitivním vyznění.

Obýváček od Itala

Připojený obývací prostor navrhl architekt s využitím modulárního nábytku Creativo, který v Oresi vytvořili společně s italským designérem Andreou Capovillou. Tento elegantně pojatý nábytek přejímá designy kuchyní Oresi, a umožňuje tak dokonale propojit atmosféru kuchyně s dalšími částmi bytu. V našem případě se uplatnily zásuvkové moduly s módním bezmadlovým otvíráním. Odborně se tento systém jmenuje push, česky by se dalo říci „stačí jen zatlačit.“ A příjemně neformální náladu prostoru dotvořily relaxační vaky Freebag také z nabídky Oresi.

Nábytek Creativo nese rysy lehkého italského rukopisu, na zdi nese odolný německý systém Hettich

Kupte teď kuchyň historicky nejvýhodněji

Nakonec to jediné, co zůstalo v tomto bytě malé, jsou ceny za celou jeho proměnu. Oresi na začátku roku ještě snížilo ceny kuchyní a nábytku. K tomu nadále poskytuje všem zákazníkům prodlouženou sedmiletou záruku, která je jako jediná na trhu pojištěna u České pojišťovny, a to bez jakékoli finanční účasti zákazníka. Také grafické návrhy ve 3D a odborné konzultace jsou u Oresi zadarmo.

Relaxační vaky Freebag jsou módní, přizpůsobivé a stylotvorné

V nabídce Oresi je i řada cenových akcí na kuchyňské spotřebiče. V kuchyni jsou použity atraktivní a přitom u Oresi mimořádně cenově výhodné spotřebiče Hotpoint. Jedinečnou záležitostí je také hra Oresi vrací peníze. V každém akčním období vrátí Oresi sto padesáti šťastným zákazníkům i více než sto procent z ceny jejich nákupu. Proč více než sto procent? Protože v některých měsících je možné získat až čtyři herní kódy, lze vyhrát i víckrát a výhry se sčítají.

V minulém kole byli dokonce tři dvojnásobní výherci. Za první tři kola vrátilo Oresi svým zákazníkům více než sedm miliónů korun. Oresi tedy snižuje ceny, nikoli však kvalitu nabídky nebo služeb. Proto platí, že u Oresi teď koupíte kuchyň historicky nejvýhodněji.

Reklama

Související témata:

Načítám