Hlavní obsah

Příběh: Polibek na prvním rande mu zachránil život

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Každý má o prvním rande určité představy, ale nejspíš nikdo si nedovede představit schůzku, kterou prožila Andi Traynor (45) s Maxem Montgomerym (56). Max při ní totiž málem zemřel, ale zachránil ho „polibek“ od Andi.

Článek

Měl to být v podstatě obyčejný příběh dvou lidí, kteří se potkali, padli si do oka a vyrazili na rande. Jenže první schůzka Američanů Andi a Maxe se proměnila v boj o život a také v to nejromantičtější, co si snad dovedete představit.

(Ne)obyčejné rande

Tihle dva se moc neznali, v podstatě jen od vidění. „Max mi nakonec řekl, že se mu líbím a že by mě rád pozval na rande. Byl mi sympatický, takže jsem souhlasila,“ vzpomíná dvojnásobná matka Andi.

A tak si v sobotu brzy ráno vyrazili surfovat na losangeleskou pláž. „Bylo to úžasné, skvěle jsme se bavili,“ popisuje Andi. Jenže ve chvíli, kdy Max vylezl z vody, ušel pár kroků po písku a zkolaboval. Andi, která pracuje jako anestezioložka, k němu vyděšeně běžela. „Zjistila jsem, že je v bezvědomí a nemá puls. Byla jsem vystrašená. Okamžitě jsem zavolala záchranku a začala s první pomocí,“ říká Andi.

Sedm minut, než přijela sanitka, dávala Maxovi dýchání z úst do úst. Pak přijeli lékaři, ještě na pláži mu dali tři elektrošoky a také léky, ale nic nezabralo. „Když ho nakládali do sanitky, netušila jsem, zda to přežije,“ vypráví Andi.

Foto: Profimedia.cz

Takhle si první polibek představuje asi málokdo, ale Andi a Max na něj nikdy nezapomenouFoto: Profimedia.cz

Probral se

Ještě v sanitce se ale Max probral. Když se ho lékař ptal, zda ví, co se stalo, odpověděl: „Ano, měl jsem infarkt, jak trapné.“ První, co totiž Maxe napadlo, bylo, že se tohle rande prostě nepovedlo. „Andi se mi opravdu líbila. Jenže kdo by chtěl chodit s chlapem, který na první schůzce dostane infarkt,“ říká Max.

Přesto ještě to odpoledne Andi zavolal a omluvil se jí za nepovedenou schůzku. „Tak moc se mi ulevilo, když jsem slyšela jeho hlas,“ vzpomíná Andi. Hned druhý den pak Max podstoupil operaci, lékaři mu provedli bypass, a muže čekala několikaměsíční rekonvalescence.

Foto: Profimedia.cz

Po operaci byl Max slabý, ale Andi mu hodně pomohlaFoto: Profimedia.cz

Vrátila se

Andi neváhala a Maxe po operaci v nemocnici navštívila. „Řekl jsem jí, že zcela pochopím, když už se se mnou nebude chtít stýkat a na další rande se mnou nepůjde,“ vypráví Max. Jenže Andi tohle odmítla, a naopak už se od něj v podstatě nehnula. „Byla jsem s ním v nemocnici a byl to vlastně nejlepší způsob, jak ho doopravdy poznat. Seznámila jsem se s jeho přáteli i rodinou, viděla jsem, jak úžasné vztahy s nimi má, jak báječný je to člověk,“ říká Andi.

Foto: Profimedia.cz

Je to skoro rok od doby, kdy Max prodělal infarkt, ale dnes už je zdravý a zamilovanýFoto: Profimedia.cz

Druhý polibek

Lékaři i Max si pak dělali legraci, že jeho první polibek s Andi mu vlastně zachránil život. Kdyby mu totiž neposkytla dýchání z úst do úst, nejspíš by tu nebyl. Přesto Andy stále doufala, že přijde vhodná chvíle na jejich sice druhý, ale zato skutečný polibek.

A pak, pár týdnů po zákroku, se spolu mohli jít zase projít. Vyrazili na osudnou pláž, kde Max málem zemřel. „Stáli jsme tam a já mu řekla, že teď by mi mohl dát pusu. Skutečný polibek, i když ten předtím mu asi zachránil život,“ vzpomíná Andi.

A jak je to s nimi dnes, téměř rok od této dramatické události? Max je zdravý a s Andi jim to úžasně klape!

Co myslíte, není tohle romantika jako blázen?

Reklama

Související témata:
Surfování

Načítám