Hlavní obsah

Hodíte se k sobě? To poznáte už po třetím rande!

Foto: Dragan Grkic, Shutterstock.com

Foto: Dragan Grkic, Shutterstock.com

Reklama

Jak by to bylo krásné, kdybyste už po pár schůzkách dokázaly poznat, zda váš nový přítel stojí za to, nebo jestli zase jen plýtváte časem a energií na něco, co skončí fiaskem. Není to ale zas taková utopie. Stačí mít jen oči otevřené!

Článek

Někoho jste potkaly a říkáte si „konečně, to je on!“. Jenže po nějakém čase je všechno jinak, a člověk si pak vyčítá, kolik času, energie a citů investoval do něčeho tak zbytečného. Britská expertka na vztahy a sex Tracey Cox ale tvrdí, že už po třetím rande lze odhalit, zda se k sobě s daným mužem hodíte. Tady je návod jak.

1. Drama není pro život

V kině to vypadá dobře, všechny ty divoké vztahy, ostré hádky a pak vášnivé usmiřování, vyhrocené životní situace. Proto také lidé často dávají rovnítko mezi lásku a bouřlivý vztah.

Jenže cennější je pospolitost, vzájemná důvěra, stabilita. Takže s muži, jejichž život připomíná spíš drama, to nebývá snadné. Zpozorněte především v následujících situacích:

  • Žárlivost - Žárlí už na úplném počátku vztahu, a to v situacích, kdy to není vůbec na místě. Prostě se chová se majetnicky, i když k tomu nemá žádný reálný důvod.
  • Náladovost - Když je někdo v jednu chvíli nadšený, a pak stačí jakákoli drobnost a jeho nálada se diametrálně změní, je to známka nestability a nevyrovnanosti.
  • Pořád problém - Neustále řeší nějaké drama (spory v práci, s příbuznými, s kamarády…) a mnohdy problémy zveličuje.

Pokud už teď (když se znáte jen chvíli) reaguje na řadu věcí takto dramaticky, jak to bude vypadat, až už se nebude tolik kontrolovat a snažit se vám ukázat v nejlepším světle?

2. Problém jménem ex

Jakmile nemáte vyřešené bývalé vztahy, těžko můžete navazovat nové. Takže si všímejte věcí, které jakkoli souvisí s jeho ex. Mluví o ní ošklivě, uráží ji, nebo s ní naopak udržuje nadstandardní vztahy, mluví o ní láskyplně, jako by byla ztělesněním ideálu? Pozor!

Každý má nějakou milostnou minulost, někdy zůstávají bývalí partneři součástí vašich životů (máte s nimi třeba děti), ale váš ex by ve vás neměl vzbuzovat ani pocity nenávisti, ani zhrzené lásky, ani pocity viny.

Foto: MinDof, Shutterstock.com

Všímejte si třeba toho, jak muž mluví o své ex. I to hodně napovíFoto: MinDof, Shutterstock.com

3. Neorganizovanost a nespolehlivost

Není schopen přijít včas, nepamatuje si, kde jste se měli setkat, zapomíná peněženku, mobil, klíče, cokoli. Jestli se mu tohle stává už na prvních schůzkách, je jasné, že jste narazili na někoho, kdo žije v chaosu.

Pokud jste podobně nastavené, můžete ve společném chaosu žít šťastně až do smrti. Pokud si ale na spolehlivost potrpíte, bude vás to trápit.

4. Ach ty maminky

Není vůbec špatný nápad zjistit, jak to má se svými příbuznými (hlavně s matkou) hned na začátku vztahu. Stačí nevinná otázka typu „pověz mi něco o tvé rodině“. Už jen jeho reakce na tuto otázku vám napoví.

Jestliže začne s úsměvem, klidem a láskou hovořit o svých blízkých, super. Jakmile se ale zamračí, bude třeba nervózní, uhne od tématu, nebo bude dokonce naštvaný, pozor. Něco tady nehraje.

Foto: Viktoriia Hnatiuk, Shutterstock.com

Muži a jejich matky, to je ošemetná věc, proto buďte obezřetnéFoto: Viktoriia Hnatiuk, Shutterstock.com

5. Pozor na workoholiky

Ruší vaše schůzky kvůli práci? Přijímá na schůzce s vámi jeden pracovní hovor za druhým? Tak se připravte na to, že vám bude vždy patřit druhé místo, první bude práce.

Pokud jste i vy stejně ambiciózní, mohlo by se zdát, že to nebude problém. Jenže pozor, pokud máte oba dva náročnou práci, která vám „sežere“ většinu vašeho času, kdy budete skutečně spolu?

6. Velká dominance

Kdo vymýšlí, jak bude vaše rande vypadat? Kdo určuje místo a čas setkání? A jak reaguje, když něco nejde podle plánu? Když třeba v restauraci zapomněli na vaši rezervaci?

Jestli se mu to zjevně nelíbí, reaguje podrážděně, je jasné, že je to muž, který chce mít vše pod plnou kontrolou. Což nemusí být na škodu, pokud vy patříte k lidem, kteří tuhle nadvládu svému protějšku rádi dopřejí. Ale pokud i vy někdy ráda rozhodujete o různých věcech, nebude vám to vyhovovat.

7. Varování od přátel

Když se vám někdo líbí, ukažte ho kamarádům. Brzy. Oni vás znají, mají vás rádi a na váš protějšek nebudou koukat růžovými brýlemi. A pokud vás upozorní na nějaké jeho nedostatky, neberte to na lehkou váhu, minimálně se na to zaměřte a zkuste si tvrzení přátel ověřit.

Máte ještě další tipy, čeho si na prvních schůzkách všímat?

Reklama

Související témata:

Načítám