Hlavní obsah

Princ Harry a Meghan Markle poprvé oficiálně spolu: Bude další královská svatba?

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

V Kensingtonském paláci mají pořádně rušno! Po oznámení těhotenství vévodkyně Kate a prvním školním dni prince George teď zdmi zní jméno Meghan Markle, která se má poprvé oficiálně představit jako partnerka prince Harryho.

Článek

Jen co trochu utichlo šílenství kolem princátka, které je na cestě, začalo se spekulovat o dalších rodinných změnách v britské královské rodině. Princ Harry (32) se má totiž na konci září poprvé oficiálně ukázat se svojí přítelkyní, herečkou Meghan Markle (36). A to v Torontu na Invictus Games, což jsou sportovní hry pro válečné veterány, kteří utrpěli v boji zranění. Tato akce je Harryho srdeční záležitostí a podílí se na její organizaci, Meghan je rodačka z Toronta – není se tedy čemu divit, že pro své první představení vybrali zrovna tuto akci.

Údajně se měli společně objevit už při výročí tragického úmrtí princezny Diany (†36), avšak Harry nechtěl, aby jejich přítomnost strhla pozornost od uctění památky milované matky. Až se pár vrátí z Toronta, očekává se, že spolu stráví více času v Londýně, kde má Harry povinnosti vyplývající z jeho postavení.

Foto: Profimedia.cz

Letos na jaře spolu byli Meghan Markle a princ Harry na svatbě svých známýchFoto: Profimedia.cz

Nervózní princ

Je možné, že jim zbyde i nějaký čas na rodinné návštěvy, ačkoliv u vévodkyně Kate (35) a prince Williama (35) jsou prý často – aby ne, když jsou sousedé. Stejně tak proběhla už i návštěva u prince Charlese (68) a jeho choti vévodkyně Camilly (70). Zdroj blízký královské rodině uvedl, že princ z toho byl trochu nesvůj: „Harry byl nervózní, když jim Meghan poprvé představil. Nechtěl, aby všichni hned dělali ukvapené závěry.“

Není se čemu divit, vždyť Harry měl vždycky pověst bohéma a volnomyšlenkáře, nebylo by tedy radno jej vyplašit. Jeho blízcí to naštěstí velice dobře chápou, a tak se rozhodli svoji potenciální příbuznou nijak nekomentovat.

Foto: Profimedia.cz

Čím je starší, tím více se podobá svému otci, princi CharlesoviFoto: Profimedia.cz

To se ovšem nedá úplně říct o Kensingtonském paláci – pomalu, ale jistě se snaží snižovat Meghaniny herecké závazky a naplňovat tak plán, kterému někteří říkají „operace princezna“. Skoro se zdá, že královské zásnuby jsou už na spadnutí a tento fakt nikdo nevyvrací. Tomu nahrává i skutečnost, že princ Harry pozval v srpnu Meghan do Botswany, aby s ní zde oslavil její narozeniny a zároveň i výročí jejich vztahu. Tuto zemi přitom tolik milovala jeho matka a před deseti lety sem vzal i svoji první velkou lásku, Chelsy Davy (31). Že by se tentokrát vyslovil?

Vezme si princ rozvedenou?

A co na případné zásnuby řekne královna Alžběta II. (91)? Meghan Markle je totiž rozvedená. Vzdáleně to může připomínat situaci jejího strýce Eduarda VIII. (†77), který se kvůli rozvedené Američance Wallis Simpson (†89) vzdal v roce 1936 trůnu. Nicméně tentokrát je to jiné, princ Harry bude po příchodu třetího potomka Kate a Williama až šestý v pořadí následnictví.

Foto: Profimedia.cz

Herečka Meghan Markle je rozvedená, to se královně asi moc líbit nebudeFoto: Profimedia.cz

Harry a Meghan spolu chodí déle než rok, avšak prvních šest měsíců se jim dařilo svůj vztah perfektně tajit. První společné fotografie se objevily až letos v březnu, od té doby si ale své soukromí dále pevně střeží. Něco bližšího si lidé mohli přečíst až v posledním čísle Vanity Fair, kde se herečka o svém vztahu s princem otevřeně rozpovídala.

Co myslíte, požádá Harry svoji přítelkyni o ruku již brzy?

Reklama

Načítám