Hlavní obsah

Připravte dětem ty nejkrásnější Vánoce

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Největší radost mají děti samozřejmě z dárků a z pohádek. Krásné chvilky si ale mohou užít po vašem boku už během samotných příprav. Společné chvíle jsou o Vánocích přece to nejdůležitější.

Článek

Tvorba vánočních dekorací je nejen krásná v tom, že vzniká něco nového a jedinečného, ale především můžete strávit více času pohromadě se svými blízkými. Na pomoc přizvěte babičku, dědečka, nerudnou tchyni (když jsou přece ty Vánoce), ale především i děti - mají tu největší fantazii na světě!

Nebudťe žádní troškaři a rovnou se vrhněte na adventní kalendář. Při jeho výrobě využijte (vlastně při výrobě čehokoli) japonské washi pásky z rýžového papíru. Jde o naprostý hit vánoční sezony 2016!

Washi pásky můžete libovolně lepit a zase odlepovat, lehce je přetrhnete v ruce, dá se na ně také psát a jsou transparentní. Paráda, co říkáte? Tyhle vlastnosti washi pásek děti zajisté ocení (a váš nábytek také). Inspiraci, jak během Vánoc washi pásky kreativně využít, najdete i na Pinterestu. Stačí zadat slova washi a Christmas.

Vánoční dekorace z washi pásek, foto: Nordic Day

Vánoční pečení a mlsání

Krásnou vánoční tradicí je pečení vánočního cukroví. Maminka připraví těsto a děti nadšeně vykrajují pomocí formiček na cukroví rozličné vánoční motivy. Děti jsou nejvděčnější za nepovedené cukroví, které mohou ještě před Štědrým dnem zbaštit.

Upečené dobrůtky, které zůstaly vcelku, naaranžujte do překrásné kovové dózy Merry Christmas, kterou zdobí roztomilý motiv kolouška – tím budou děti nadšené! Pro slavnostní servírování by se vám mohly hodit nádherné vánoční mini tácky Black Printse zimním motivem větviček a šišek.

Vánoční pečení s Bloomingville

Jak si letos nazdobíte stromeček?

Zdobení stromečku má každý z předvánočních příprav asi nejraději. Vůně jehličí, cinkot zvonečků a jiskry v dětských očích. Tolik radosti pohromadě!

Každý z vás má své oblíbené baňky, řetězy a světýlka. I přesto vás trochu popíchneme: zkuste letošní výzdobu pojmout jinak, a prožijte Vánoce s vůní Skandinávie. Jednoduchý a čistý design severských Vánoc přinese do vašeho domova vánoční atmosféru, na kterou jen tak nezapomenete.

Skandinávský advent

Co by to bylo za Vánoce bez dárků

Dětská přání se mění tak rychle jako televizní reklamy. Hračky z televize sice rychle nadchnou, ale zájem o ně se stejnou rychlostí opadne. Investujte do kvalitních, nadčasově krásných hraček, které budou děti bavit opravdu dlouho.

Děti určitě nezklamete dřevěnou sadou hraček, se kterou si můžou hrát na doktora nebo kuchaře. Radost budou mít i z dětského nádobí. Krásným tipem jsou melaminové talířky a misky od holandské značky EEF lillemor, v jejíž kolekci najdete i noční lampičky ve tvaru mráčku, hvězdičky a dalších motivů.

Dětské nádobí od Bloomingville

Ať už se rozhodnete děti potěšit jakýmkoli dárkem, pamatujte, že každý z lásky je ten nejkrásnější. O Vánocích si hlavně užívejte času, který trávíte společně. Zpomalte tempo, a to i za cenu nějakých nedokonalostí, na kterých stejně nesejde. Celý tým Nordicday.cz vám přeje klidné Vánoce.

Reklama

Související témata:

Načítám