Hlavní obsah

Připravte si rychlou granolu bez zbytečného cukru

Foto: KetoDiet

Vynikající domací granola bez zbytečného cukruFoto: KetoDiet

Milujete po ránu chuť ovesných vloček, sušeného ovoce a ořechů, ale nechcete se každý den ládovat spoustou rychlých cukrů? Připravte si naši oblíbenou nízkosacharidovou granolu s pořádnou dávkou bílkovin. Svou voňavou a výživnou snídani budete mít na stole raz dva.

Článek

Poctivá domácí granola vás hned po ránu nastartuje, je krásně křupavá a navíc naprosto jednoduchá. Její příprava vám nezabere víc než 10 minut, a když ji po vychladnutí uložíte do uzavíratelné nádoby, můžete si ji dopřát kdykoliv na ni dostanete chuť. Jaké ingredience budete pro svou rychlou ranní granolu bez zbytečného cukru potřebovat?

Low carb granola s ořechy a ovocem (2 porce)

60 g ořechů (doporučujeme mix para ořechů, mandlí, makadamových ořechů a kešu, ale záleží na vaší chuti)

10 g strouhaného kokosu

1 lžička kokosového oleje

1 lžička skořice

jogurt nebo rostlinné mléko

nízkosacharidové ovoce, například borůvky

Tip: Ořechy si nachystejte do misky už večer a ponořte je do vody. Díky tomu budou na druhý den v granole lépe stravitelné.

Postup

Ořechy nasekejte na libovolně velké kousky a zlehka opražte (cca 3 min) na pánvi na kokosovém oleji. Průběžně je promíchávejte tak, aby se nepřipálily. Poté snižte teplotu, přisypte lžičku skořice a promíchejte. Po cca 1 minutě přimíchejte strouhaný kokos, směs proteinového müsli  a nechte ještě minutu prohřívat za průběžného míchání. Následně stáhněte z plotýnky a nechte trochu vychladit.

Foto: KetoDiet

Low carb domácí granola je jednoduchá na přípravuFoto: KetoDiet

Doporučujeme podávat s jogurtem a trochou borůvek ještě za tepla v chladnějším období a za studena v létě. Dobrou chuť!

Načítám