Hlavní obsah

Přípravy na Vánoce: 5 tipů, díky kterým všechno zvládnete

Foto: Tesco Stores

Užijte si Vánoce v pohodě a kliduFoto: Tesco Stores

Vánoce by měly být o péči, klidu, odpočinku a radosti. Že jsou pro vás právě takové svátky nedosažitelné? Víme, co udělat, aby letos bylo všechno jinak. Tak nějak víc v pohodě.

Článek

Pohoda, pozitivní nálada a klid. Právě těchto tří věcí se před Vánoci nedostává v mnoha českých domácnostech. Nedělejte si starosti, že je to tak jen u vás. Rozhodně ale nerezignujte na změnu k lepšímu. Klid a pohodu přece můžete mít po celý advent.

1. Klidné Vánoce můžete mít i vy. Stačí trochu plánovat

Připravte si svou oblíbenou kávu nebo čaj, vezměte do ruky papír a tužku a udělejte si 30 minut jen pro sebe. V tomto čase si sepište všechno, co je třeba zařídit. Nezapomeňte na:

  • velké a malé nákupy -
  • pečení a vaření -
  • úklid -
  • dekorace domu nebo bytu -
  • nákup dárků, balicích papírů a vánočního stromku -
Foto: Tesco Stores

Využijte služby Tesco Online a mějte krásné VánoceFoto: Tesco Stores

2. Vyhněte se vánočnímu shonu v obchodech. Nakupujte online

Kromě dárků vyřešte online i nákupy potravin, drogerie a dalších potřebných věcí. Kromě toho, že ušetříte svůj čas i energii, se navíc vyhnete plným obchodům (a spolu s nimi možná i karanténě před Vánoci). Předejít předvánočnímu shonu pomůže služba Tesco Online nákupy. Přímo na stránkách služby nebo v aplikaci nakoupíte to samé, co v regálech supermarketů a hypermarketů Tesco. Hned v prvním kroku si snadno ověříte, jestli kurýr doručuje i na vaši adresu.

✓ Jako byste z regálů vybírali sami – asistenti prodeje budou jednotlivé položky vybírat se stejnou pečlivostí.

✓ Kurýr vám nákup přinese k prvním uzamykatelným dveřím v domluveném čase. Položky v nákupu můžete měnit až do 23. hodiny v den před dovážkou.

✓ Když máte Tesco po cestě využijte službu Klikni+Vyzvedni. Nákup budete mít připravený ve výdejním místě vybrané prodejny Tesco.

3. Nevymýšlejte nový postup každý rok

Nové a nové plány nás jen zpomalují. Najděte si i o svátcích určitý režim, který budete dodržovat. Pokud pro vás nebude každý rok příprava velkou neznámou, budete mít hotovo mnohem rychleji.

Foto: Tesco Stores

Vyhněte se vánočnímu shonu v obchodech. Nakupujte onlineFoto: Tesco Stores

4. Nebuďte na sebe přísná. Vánoce nemusí být dokonalé

Neberte vánoční úklid příliš vážně, nepřehánějte to s dárky, a hlavně se neporovnávejte s ostatními. Obloukem se vyhněte zvaní návštěv na poslední chvíli nebo přislíbení úklidu u rodičů. To všechno vás dostane pod tlak ještě víc.

5. Poproste o pomoc. Klidně celou rodinu

Rozdejte úkoly všem členům domácnosti. Pokud s vámi bude Vánoce trávit širší rodina, zapojte i ji. Úplně zapomeňte na to, že jako hostitelka přece musíte všechno připravit sama…

Stres a shon jsou hlavně před Vánoci všude kolem nás. Nepusťte si je do bytu a užijte si přípravy svátků v klidu. Vždyť Vánoce jsou hlavně o péči a rodinné pohodě. Tak si ji letos dopřejte i vy!

Reklama

Načítám