Hlavní obsah

Přivezte si z dovolené vzpomínky v podobě skvělých fotek!

Foto: smarty.cz

Udělejte si krásné fotky z dovolené Foto: smarty.cz

Aktualizováno

Chystáte se na dovolenou a kromě vzpomínek si chcete taky dovézt nějaké pěkné fotky, kterými se budete moci chlubit přátelům, ale nemáte foťák a ani ho nechcete? Pak vás bude určitě zajímat, které mobily nejlíp fotí.

Článek

V dnešní době je pro mnohé z nás foťák tak trochu zbytečností, která zabírá v kufru místo. Mobily se pyšní vychytanými fotoaparáty s kvalitním rozlišením, takže proč s sebou vozit něco navíc?

Na skvělé fotky nepotřebujete fotoaparát

A i kdybychom ten fotoaparát s sebou měli, stejně drtivou většinu fotek pořídíme na mobil. Máme ho vždy po ruce a snímky jsou super.

Na co se při výběru mobilu s fotoaparátem zaměřit?

Mobil s fotoaparátem ocení jak vášniví fotografové, kteří s sebou všude nechtějí nosit fotoaparát, tak ti příležitostní. Foťák v mobilu bez potíží zachytí vše, co potřebujete, od přírody až po vaše blízké. Když se pro tohle řešení rozhodnete, je třeba si odpovědět na pár otázek.

Kolik jste ochotni do mobilu investovat?

Telefony, které mají zastat i roli fotoaparátů jsou o něco dražší než ty bez nich. Cena mobilu s opravdu kvalitním fotoaparátem začíná na 8000 Kč, samozřejmě jsou ale i dražší.

Foto: smarty.cz

Mobil s fotoaparátem ocení vášniví fotografovéFoto: smarty.cz

Na rozlišení záleží

Rozlišení se uvádí v megapixelech a počet pixelů je přímo úměrný úrovni detailů na fotografii.

Víte, že průměrný fotomobil má rozlišení 10 MPx? Takovou fotku si pak můžete i vytisknout, a to do velikosti 60 x 40 cm.

Nepodceňujte ani optiku

Objektiv a jeho světelnost jsou dalším důležitým parametrem, o který byste se měli zajímat, když si vybíráte mobil s fotoaparátem. Světelnost se označuje f/x, kdy x je číslo. Čím je menší, tím je objektiv světlejší, projde jím víc světla a ve zhoršených světelných podmínkách podává lepší výkony.

Co dalšího možná u mobilu s fotoaparátem oceníte?

Kromě kvalitního foťáku se jistě bude hodit selfie kamerka, možnost nastavit délku závěrky nebo časosběr.

Foto: smarty.cz

Jeden z top mobilních telefonů – Xiaomi Foto: smarty.cz

Jaké mobily s foťákem jsou top?

Tak, teď už víte, na co se zaměřit, určitě vám ale přijdou vhod tipy na mobilní telefony s kvalitním fotoaparátem. Tady jsou!

Xiaomi Mi 11 potěší nejen maximálním výkonem a skvělým herním prostředím, ale také jemným rozlišením displeje, čistotou barev, přední 20 MPx kamerou a trojitým zadním fotoaparátem 108+13+5 MPx.

Samsung Galaxy A32 má jednoduchý design a nespočet pokročilých funkcí. Navíc nabízí hned čtyři pokročilé fotoaparáty. Hlavní s rozlišením 64 MPx, ultraširoký, makro objektiv a Depth fotoaparát, který umožňuje upravovat hloubku ostrosti.

Apple iPhone 11, jehož dvojitá foto soustava zachytí vše, navíc posune vaše fotky od širokoúhlých k ultra širokoúhlým.

Reklama

Načítám