Hlavní obsah

Pro a proti náhodného sexu. Proč a kdy si nechat zajít chuť?

Foto: nd3000, Shutterstock.com

Foto: nd3000, Shutterstock.com

Reklama

Vzrušení, uvolnění napětí, emocionální bouře, ale určitě ne láska. Jestli se pomilujete s náhodným kolemjdoucím, s některými věcmi se rozlučte. Které to jsou a jaké máte šance na vyvrcholení?

Článek

Sexuální ráj. Jak asi vypadá? Oddávat se sexu nezávazně s různými partnery, nebo naopak si oddaně užívat se stálým partnerem, který vás zná a máte v něm důvěru? Pracovníci Kinseyho institutu v Indianě vyzpovídali sexuálně aktivní jedince. A nestačili se divit:

„Být na vrcholu blaha“ znamená milovat se tři až pětkrát týdně. „Být spokojený“ zahrnuje sex jednou týdně, zatímco „sexuální minimum“ představuje milostné hrátky s partnerem jednou měsíčně. Vážení, tak tohle je definice obecné intimní spokojenosti.

Je ale možné užít si milování i bez všech těch láskyplných řečí, romantiky, navyklých technik a poloh? A co se vlastně stane, když se to zvrtne a skončíte v posteli s někým, koho znáte sotva pár hodin?

Kdo si častěji užívá?

Někteří lidé si myslí, že odpověď tkví hlavně v tom, kdo co nosí v kalhotách. Muži jsou údajně promiskuitnější a od přírody bohémštější, takže si nezávazný, jednorázový sex užívají častěji.

Podle britské sexpertky Tracey Cox však stoupá počet žen, které tento druh milování také praktikují. Aktuálně dostupné statistiky prozrazují, že poměr nevěrníků a nevěrnic je asi 60 : 40. Jestli ženy v tomhle směru muže dotáhnou, těžko říct. Platí však, že dopad bujaré noci se projevuje až následující den ráno.

Muži morální kocovině nepodléhají

Pánové se po nárazovce cítí spíš spokojeně a vesele, zatímco ženy trápí výčitky – a to hlavně tehdy, když během sexu nedošlo na ochranu. Jen málokterá dáma si podobnou akcičku vychutná a plně užije. Ostatně další průzkum ukázal, že případné těhotenství, morální kocovina nebo strach z pohlavně přenosných nemocí jsou pro ženy překážkou, kvůli které se nemohou dostatečně odvázat. V neposlední řadě je tu ta věc s orgasmem.

Foto: AlessandroBiascioli, Shutterstock.com

Pánové se po nárazovce cítí spíš jako kingové, výčitky většinou neřešíFoto: AlessandroBiascioli, Shutterstock.com

Ženy upřednostňují opakovaná setkání

Venušanky nejlépe prožívají sex s člověkem, kterého milují, důvěřují mu a vědí, co od něho čekat. Podle ankety publikované v časopise American Sociological Review jen 11 procent žen dospělo k vyvrcholení hned při prvním intimním styku s náhodným milencem. 16 procent žen orgasmus s tou samou osobou prožilo až na druhý nebo třetí pokus.

Psycholožka a profesorka Debby Herbenick se nedivila. Ženy mají dvakrát větší šanci na orgasmus během sexu v partnerském vztahu. Neformální sex tedy určitě není pro každého. Podle ní u příležitostného dobrodružství dochází k vrcholu slasti jen zřídka, a proto se stává, že přináší zklamání. Tedy ještě kromě návštěvy lékaře. Nakazit se pohlavní nemocí je totiž velmi snadné.

Riziko pohlavních nemocí

Konkrétně našince nejvíce sužují infekce chlamydia trachomatis, pak také syfilis a kapavka. Ostatní sexuálně přenosné infekce, jako jsou genitální herpes, trichomoniáza nebo mykoplazmové infekce, nejsou plošně sledovány, takže se neví, jaké konkrétní škody již napáchaly a kolik za sebou mají obětí.

Pochopitelně to ale neznamená, že zrovna vy nemůžete mít štěstí. Třeba si příležitostný sex užijete se vším všudy – a bez následků. Dopředu však počítejte s tím, že je to sázka do loterie. Podlehnete jí?

A jak poznáte, že vás nemiluje? Tyhle znaky dost napoví!

Reklama

Načítám