Hlavní obsah

Pro šikovné ruce: Vyrobte si dekorace z něžné krajky

Foto: Eva Malúšová

Foto: Eva Malúšová

Reklama

K létu patří romantika, a proto jsme pro vás vyrobili dekorace s něžnou krajkou. Podívejte se, jak na věc. Pak už stačí jimi jen vyzdobit byt, ale parádu udělají klidně i na svatební hostině!

Článek

Patříte k milovníkům krajky? Je ideálním materiálem k letní výzdobě. Hodí se do moderních i starších interiérů, na všední den i ke svátečním příležitostem. Stačí mít kousek krajky a trochu zručnosti.

Krajkové vázy

Ozdobit krajkou můžete květináče, skleničky, svíčky i vázy. Dostanou nový šmrnc a květiny v nich vyniknou. Zkuste sladit krajku s barvou květů. Krajku jsme k váze přilepili disperzním lepidlem jen lehce a na několika místech.

Foto: Eva Malúšová

Vázu můžete ještě ovázat pentlí či vyzdobit malou broží ve tvaru motýlkaFoto: Eva Malúšová

Zamilovaný obraz

Budete se v létě vdávat, nebo jste si právě vyzvedla fotografie z vaší svatby? Pak si je určitě budete chtít doma vystavit. Zkuste romantickou kombinaci s krajkou, kterou zarámujete do pasparty spolu s fotografiemi.

Foto: Eva Malúšová

Fotorám s více okny je pro svatební fotky v kombinaci s krajkou ideálníFoto: Eva Malúšová

Krajkový lapač snů

Lapač snů jsme vytvořili z jedné části dřevěného kruhu, který koupíte v textilní galanterii jako vyšívací kruh. Doprostřed vystřihněte kolečko z krajky – její výhoda je, že se příliš netřepí – a napněte ji pomocí jehly s nití po obvodu rámu. Pak už jen navážte libovolně dlouhé a barevné krajkové pentle a máte hotovo.

Foto: Eva Malúšová

Krajkový lapač snů zavěste do okna v ložniciFoto: Eva Malúšová

Svatební kytice

Základ kytice tvoří obyčejná kovová šlehací metla na sníh, k níž jsou přidělané pomocí drátku krajkové růže. Ty jsme vytvořili jednoduše smotáním pruhů krajky (široké asi 10 cm) do ruliček. Lepší je růže motat z pevnější krajky, aby hezky držela tvar.

Ruličky jsme na jednom konci svázali drátkem a ten jsme pak omotali kolem jednotlivých dílků metly. Nakonec jsme celou kytici obtočili širším pruhem organzy, kterou jsme dole připevnili a zavázali proužkem krajky.

Foto: Eva Malúšová

Tahle krajková kytice vám vydrží ve váze opravdu dlouhoFoto: Eva Malúšová

Věneček na dveře

V obchodě s dekoracemi či hobby potřebami si koupíte slaměný či polystyrenový kruh a omotáte ho speciální stuhou, která je lepená z juty a krajky. Stuhu stačí přilepit tavnou pistolí jen na začátku a na konci. V dolní části ještě nechte kus stuhy a ozdobte ji třeba květinovou broží.

Foto: Eva Malúšová

Jutový věneček s krajkou vám zabere jen pár minutFoto: Eva Malúšová

A jaká dekorace se líbí vám?

Reklama

Načítám