Hlavní obsah

5 super tipů, jak vytvořit zábavný fotokoutek na svatbu

Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Reklama

Připravujete v létě svatbu? Určitě by na ní neměl chybět zábavný fotokoutek – v současnosti je velmi populární. Hosty totiž skvěle zabaví a všichni budou mít hezkou vzpomínku. Poradíme vám, jak ho hravě vyrobit.

Článek

Fotokoutky jsou na svatbách i různých party báječnou příležitostí, jak se na chvíli zabavit a pořídit si vtipné fotografie s přáteli i nevěstou a ženichem. Ovšem objednat si fotokoutek na míru se vám dost prodraží. Další možnost je půjčit si instantní fotoaparáty, které snímky hned vytisknou, nebo necháte focení na mobilních zařízeních – dnes jsou už většinou kvalitní.

Ukážeme vám, že připravit malý fotokoutek zvládnete hravě sami a nemusíte za rekvizity utrácet zbytečně moc peněz. Není to žádná věda. Anebo požádejte zručnou a kreativní kamarádku, která vám vše může na svatbu nachystat jako malé překvapení. Tady je naše inspirace na pět tipů.

Jako z obrázku

Nechte hosty, ať se vyfotí v zajímavých, různě zdobených rámech a rámečcích. Takové snímky budou vypadat skvěle. Starý rám z korkové nástěnky jsme nabarvili zlatou barvou a tavnou pistolí k němu přilepili umělé květiny. Bílý rám jsme pro změnu ozdobili bílými kvítky.

Foto: Greta Blumajerová

Rámečky zavěste na zahradní slavnosti na stromFoto: Greta Blumajerová

Vtipné bubliny i šipky

Z kartonu polepeného bílou čtvrtkou či skicovým papírem vystřihněte větší bubliny a šipky. Orámujte je černým fixem a vepište vtipné nápisy. Nyní je moderní používat angličtinu, ale samozřejmě použijte slogany klidně v mateřském jazyce nebo cedulky zkombinujte. To už záleží na vaší fantazii. Spoustu inspirace, jaké nápisy zařadit, najdete i na internetu.

Foto: Greta Blumajerová

Papírové cedulky s nápisy podlepte nejlépe kartonem, aby se rychle nezohýbalyFoto: Greta Blumajerová

Balonková obruč

Místo rámu lze využít klasickou gymnastickou obruč, v hračkářství ji koupíte už od 50 Kč. Na ni stačí přivázat barevné balonky – nafoukněte je jen maličko a vytvořte veselé barevné okénko na focení. Hezky bude vypadat i obruč čistě z bílých či stříbrných balonků. Barevnou kombinaci lze samozřejmě přizpůsobit na míru vaší vyladěné svatbě.

Foto: Greta Blumajerová

Obruč z balonků využijete nejen na svatbách, ale i na dětských oslaváchFoto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Fotky vypadají dobře zblízka i zdálkyFoto: Greta Blumajerová

Hravé rekvizity

Pusa, brýle, knírek, motýlek či kravata. To vše a mnohé další rekvizity vystříhejte z barevných čtvrtek, které zakoupíte v každém papírnictví. Nalepte je tavnou pistolí na pevná brčka či dřevěné lékařské špachtle (seženete je v lékárně či zdravotnických potřebách). Navíc můžete od známých sehnat různé paruky, klobouky a sombrera a máte hned v koutku o pár rekvizit víc. A hosté je mohou hravě kombinovat.

Foto: Greta Blumajerová

I s rekvizitami za pár korun vykouzlíte vtipné fotkyFoto: Greta Blumajerová

Okénko pro nezadané

Další variantou je velké černé okénko. Vyřízli jsme ho v černé čtvrtce. Aby se vám při práci nelámala a dobře držela, je dobré ji nejprve podlepit kartonem. Pak už na ni napište jakýkoli nápis křídou.

Foto: Greta Blumajerová

Jste nezadaní? Třeba se na svatbě s někým seznámíte právě ve fotokoutkuFoto: Greta Blumajerová

Také chystáte na svatbě fotokoutek?

Reklama

Související témata:

Načítám