Hlavní obsah

Pro věčné začátečníky! S těmito triky vás běhání bolet nebude

 

Reklama

Běžecké začátky vůbec nemusejí být těžké! A zrovna tak úvodní pokroky mohou přijít dřív, než byste čekali – pokud začnete správně. Víte, jaké dvě věci se vyučují na první lekci kurzů pro běžce?

Článek

Stejně jako u většiny jiných sportů i v případě běhu existuje velká skupinka zvaná „věční začátečníci“. Jsou to jedinci, kteří si říkají, že by měli běhat, neboť to prospěje jejich tělu, ale nikdy u toho nezůstanou déle než pár týdnů.

Chcete běhat nejen začít, ale také u této aktivity vytrvat? Dávejte si rozumné cíle. Od prvních několika výběhů nechtějte nic jiného než natrénování správné techniky, potažmo postupnou přípravu na delší běhy.

Hned zpočátku si musíte uvědomit, že netrénovaný člověk nemůže uběhnout naráz několik kilometrů a ani mu hned nepůjde běhání ve zvlněné krajině či v jiných náročných terénech.

Běžecký instruktor Mirek Touška z FP Academy vám v našem videu představí dvě věci, které učí na prvních lekcích každého začátečníka, a poradí vám, co dělat, když už nemůžete. Seznamte se s běžeckou abecedou a správným indiánským během!

Běháte? Nebo se chystáte znovu začít?

Reklama

Související témata:

Načítám