Hlavní obsah

Problematika ztracených dětí nachází nové řešení

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jen v České republice se ročně pohřešuje kolem 11 000 dětí. Přibližně 70 % z nich uteče z dětských domovů. Ostatní jsou oběťmi únosů, živelních katastrof či domácího násilí. Po tak medializovaném případu ztracené Aničky bychom se měli všichni zamyslet nad nějakým řešením!

Článek

Pokud si na vašem webovém prohlížeči zadáte vyhledat GPS lokátory a pročtete si různé odkazy, dostanete pocit, že je problém vyřešen. Stačí jen jeden z nich objednat. Otázkou ale je, který. Nevíte, jaký máte vybrat? Připadají vám lokátory příliš drahé? Ty nejlepší stojí 22 Kč denně!

Lokalizací se už delší dobu zabýváme a dáme vám pár užitečných rad, jak lokátor vybrat a kde ho koupit. Na trhu jsou nyní 3 nejznámější druhy lokátorů: lokátor v telefonu, poté tzv. „Tracker“ a lokátor skrytý v digitálních hodinkách.

Lokátor v mobilu je funkce, kterou si můžete nastavit skoro zdarma pomocí aplikace. Vy a vaše dítě musíte ovšem vlastnit „chytrý" telefon a přikoupit si internet do mobilu. Chytré telefony startují asi na 3000 Kč a za internet v mobilu si připlatíte 150 Kč měsíčně. Problémem však je, že se jedná většinou o nepřesnou lokalizaci a na mnoha místech bohužel nefunguje vůbec.

„Tracker“ je většinou lokátor skrytý v krabičce. Je přesný, pokud jste na místě, kde je dostatečný signál. Cenově se pohybuje okolo 4000 Kč i s paušálem. Problémem je, že je to nekvalitní čínský výrobek, na který se prostě nemůžete spolehnout.

Poslední, a myslíme si, že nejlepší variantou jsou lokátory ukryté v hodinkách. Jedná se vlastně o GPS lokátory. Výhodou ale je, že spojují GPS a GSM signál, tudíž fungují i v místech s nedostatečným pokrytím. Navíc nelze rozpoznat, že se jedná o jakýkoli typ lokátoru. Tyto hodinky prodává společnost ELOKATOR, s. r. o., která má jako jediná oficiální zastoupení pro prodej výrobku NU.M8+, jenž se prodává v 16 zemích světa.

{stream-video}

E Lokátor NU.M8+ není však nejlevnější záležitostí. Cena tohoto produktu stojí 3990 Kč a paušál okolo 300 Kč měsíčně. Ovšem když si celou záležitost rozpočítáte, tak je to 22 Kč na den, méně než 1 Kč na hodinu, a na to už má skoro každý. Otázka by měla být položena jinak: Stojí vám vaše dítě za to? ELokátor nedokáže změnit svět či prostředí, ve kterém žijete. Rodičům však umí dát alespoň okamžitý přehled o místě, kde se jejich děti pohybují a v případě nebezpečí včas zasáhnout, “ říká na závěr Sebastián Roch, tiskový mluvčí společnosti ELOKATOR.

Reklama

Související témata:

Načítám