Hlavní obsah

Probourali chodbu, kuchyni i strop. A vznikl praktický byt pro rodinu

Foto: Martin Šandera, La Design (14x)

Pojďte s námi navštívit byt, jehož proměna byla opravdu zásadní!

Stará břevnovská nástavba byla již pro pětičlennou rodinu příliš těsná. A tak se zbouraly příčky, přibyla koupelna a přivedlo se do prostoru více světla. Probourali i strop!

Článek

Devadesátimetrový byt byl původně rozdělen středovou chodbou do více malých místností. Studio La Design tvořené duem Lenkou Krummerovou a Laďkou Kolářovou se rozhodlo prostory uzpůsobit dnešnímu pohledu na bydlení. „Požadavkem bylo vytvořit místo pro společně trávený čas, a tím byl jeden velký prostor obývacího pokoje, kuchyně a jídelního stolu,“ říká Lenka Krummerová.

Propojení se střechou přivedlo jižní sluneční světlo

Nejnáročnějším stavebním zásahem bylo vytvoření otevřené galerie v prostoru obývacího pokoje a kuchyně. Největší místnost v bytě, která vznikla ze dvou původně samostatných místností, je teď tak maximálně prosvětlena střešními okny a působí vzdušněji. Prostoru dominuje černá s bílou doplněné o barvu dřeva na podlaze Hevea nebo na přiznaných dřevěných trámech.

Kuchyňský kout je jasně oddělen nejen varným ostrůvkem, ale i barevně pomocí pásového podhledu s betonovou stěrkou či šedou velkoformátovou dlažbou. Kuchyňská linka je bílá s vysokým leskem. Pro pracovní desku byl zvolen vysokotlaký laminát Polyrey v odstínu Zebrano, který opět imituje dřevo. Takovou kuchyň na míru pořídíte za 220 000 Kč.

Foto: Archiv studia

Propojení prostoru se střechou dalo vzniknout galerii, která přivádí do obýváku jižní sluneční světlo

Ložnice zahalená do černé

Přesunete-li se do dalších pokojů, zjistíte, že jsou všechny laděny do neutrálních barev. Je to praktické řešení, protože tak lze interiér snadněji barevně obměňovat pomocí doplňků. Ložnice, kde převládá černá, je důkazem toho, že převaha této barvy nemusí působit smutně. Naopak v kombinaci se světlými doplňky a romantickým vzorem na tapetě navozuje pocit klidu a bezpečí.

Foto: Archiv studia

Ložnice laděná do černé barvy je celkem nezvyklá. Chytře je však doplněna o světlé doplňky, a působí tak klidným dojmem

Tři lodžie s výhledem do zeleně

Byt, který má nyní dispozice 4 + kk, je obklopen třemi lodžiemi s celkovou plochou 15 m2, nabízejícími mimořádný pohled do parku nebo původní zástavby rodinných domů. Vstup do jedné z lodžií je také z druhé ložnice, tentokrát ve světlých tónech béžové, která je minimalistická a zdobí ji pouze vzor velkých puntíků na tapetě Designers Guild.

Foto: Archiv studia

Všechny místnosti jsou vybaveny minimalisticky. V této ložnici zdobí stěnu tapeta britské značky Designers Guild

Ranní bitky o koupelnu jsou už vyřešeny

Protože bylo třeba vyřešit ranní bitky o koupelnu pětičlenné domácnosti, navrhlo studio La Design koupelnu a WC navíc. „Zemité či neutrální barvy do koupelny jsou ideální, protože jen tak nevyjdou z módy a neomrzí, jako barvy výrazné až křiklavé,“ říká designérka Lenka Krummerová.

Za návrh, veškeré stavební práce, podlahy, dveře, okna i nábytek dala rodina 1 700 000 Kč, ale má teď byt snů v klidné lokalitě, a to je k nezaplacení.

Foto: Archiv studia

Druhá koupelna, kam se vešla i vana, byla ve velké rodině nezbytností

Foto: Archiv firem

Inspirujte se černobílými geometrickými tvary v interiéru! Zde jsou naše tipy!

Co na to říkáte?

ynezorPumanzeSaNyknalC