Hlavní obsah

3 důvody, proč muže vzrušují líbající se ženy

Foto: THINKSTOCK

Když se ženy líbají, je to pro většinu mužů velmi erotický pohledFoto: THINKSTOCK

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Když se dvě líbají, on se dívá. Ale proč vlastně? Co mu na tom připadá tak sexy? Z jakého důvodu neodvrátí zrak, a proč si každý muž přeje vidět svoji milenku s jinou? Ve hře je i mužský alibismus!

Článek

Jedna z věcí, která je pro heterosexuální muže velmi příjemná, je sledování dvou líbajících se krásných dívek. Nezáleží, jestli se u toho dotyčné drží za ruce, chichotají se, předstírají vzrušení, nebo jsou opilé. Muže prostě tyhle situace zvedají ze židlí a jen málokterému to nepřijde atraktivní. Co je na tom tak sexy? „Možná je to tím, že milujeme ženské tělo. Vynásobte to dvěma a přidejte tu pusu,“ směje se čtenář Cyril. A dál?

1. Žádný sok

Několik možných vysvětlení nabízí sexuolog Luděk Daneš. „Mužům se líbí líbání a jiné sexuální aktivity žen, o čemž svědčí i vítězství dámských polibků v různých anketách. Důvodů může být několik. Muži zapojí fantazii, představují si, že by mohli být na místě jedné z těch žen, či jim lichotí, že se nemusí porovnávat s jiným mužem. Nic a nikdo neohrožuje jejich dominanci, nemají konkurenta, tudíž se nemusí zabývat žárlivostí. Soustředí se pouze na ty dvě něžné ženy a závidí sami sobě, že u toho mohou být.“

2. Rajcovní role diváka

Muži jsou drážděni vizuálními vjemy. Tedy rozhoduje to, co mohou sledovat. Občas si rádi užívají neaktivní role a pasivně nechávají stupňovat svoje vzrušení, což jde lépe s vědomím, že se časem mohou přidat „k akci“. To jejich mysl ještě více dráždí. A víte, proč trpělivě čekají, než se líbací scéna dvou žen rozjede? Totiž, polibek rovná se jistý sex.

Foto: thinkstock

Polibek muž vnímá jako jasný příslib sexuFoto: thinkstock

Tak to aspoň tvrdí psychologové z Albright College v Pensylvánii. „Muži používají líbání jako prostředek k dosazení cíle,“ řekla Susan Hughes s tím, že většina mužů je přesvědčena, že jakmile ženu políbí, mají sex jistý. A totéž si myslí u sledování dvou žen. Pánové se ihned při prvním kontaktu Bářina rtu s Renatiným domnívají, že budou svědkem sexuální scény. A který muž by u toho nechtěl být, když je to podle nich tak něžné a „přirozené“?

„Ano, mazlení žen je působivé a sexy. Při mazlení mužů si heterák zákonitě nemůže představovat, že by se přidal. Jen malý náznak homosexuality vyděsí i toho neotrlejšího,“ myslí si čtenář Vladimír. Tak když to říká…

3. Iluze reality

Helen Fisher, antropoložka na Rutgers University, se nechává slyšet, že líbání jako takové splňuje tři základní lidské požadavky: chuť na sex, romantickou lásku a upevnění vztahu. Ženy to vědí, muži to vědí. Evoluční biolog Gordon Gallup z University of Albany však potvrzuje, že ženy si na líbání zakládají víc. Podle něj polibky zhodnocují stav jejich partnerství. Rovnice je tudíž jasná.

Muž slintá nad líbáním dvou žen, protože si je vědom toho, jak intimní a „závažná“ věc to pro dámy je. Předpokládá, že jedna žena se s druhou líbá jen tehdy, když k ní cítí velkou náklonnost. Myslí si, jak je všechno opravdové a nehrané. (A to, i když je opak pravdou.) Taková iluze žene muže do extáze. „Nepopírám,“ stručně reaguje jistý Pepa.

Takže, možná je důvodů víc, možná je to taky všechno úplně jinak, ovšem nic to nemění na tom, že když se dvě líbají, on se dívá. A moc rád.

A jak vy se stavíte k polibku s jinou ženou?

Související témata:

Načítám