Hlavní obsah

Nemůžete si najít partnera? Možná děláte tyhle chyby!

Foto: isifa

Některé ženy hledají životního partnera marně. Možná dělají někde chybuFoto: isifa

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Je jim kolem třiceti, jsou přitažlivé, chytré a svobodné. V podstatě jim v životě vše vychází, jen se jim nedaří najít si partnera. Hledají, snaží se, ale všechno marně. Co dělají špatně?

Článek

Někdo potká svou lásku už na střední škole, jiný se na milostný život zaměří o něco později. Jenže některým ženám jakoby se pánové spíš vyhýbali. Prostě nemohou na toho pravého narazit. Podle odborníků se nejčastěji dopouštějí následujících pěti chyb.

1. Příliš tlačí na pilu

Tak moc touží po partnerovi a rodině, že je to cítit z každého póru jejich těla. Pořád o tom mluví, prosí kamarádky o dohození „volného kamaráda“ a ze svých pokusů o seznámení nevynechají snad ani číšníka, který má těsně před důchodem.

Jenže drtivou část mužů tohle vyděsí. „Takové chování muže skutečně spíš odpuzuje, obzvlášť u žen, kterým je třicet a výš. Je na nich jasně vidět, že hledají otce dětí, nikoli partnera. Navíc muž je rozený lovec a nechce být loven,“ potvrzuje kouč partnerských vztahů Lenka Černá.

Foto: thinkstock

Vyrazit na kávu s kamarádkou není špatný nápad. Jen dejte pozor, abyste nevyhledávaly místa, kde se svobodní muži v podstatě vůbec nevyskytujíFoto: thinkstock

2. Až moc velký nezájem

Možná je to způsob obrany, snaha nebýt za „chudinky“, ale neustálé omílání toho, jak vám je bez muže skvěle, jak jsou chlapi úplně nemožní a jak jste šťastné, že nemusíte nikomu prát ponožky, moc přitažlivé není. „Je to opačný extrém, který také odpuzuje. Pokud si žena o mužích myslí to nejhorší, jak pro ně může být přitažlivá?“ upřesňuje Lenka Černá.

3. Ve špatné společnosti

Stane se to, a ani nevíte jak. Všechny vaše kamarádky jsou najednou vdané, mají děti a na místech, na která s nimi vyrážíte, nemáte šanci narazit na svobodného muže. Kavárny v blízkosti pískovišť, restaurace s dětskými koutky, případně večírky s vašimi zadanými přáteli, tam moc štěstí neuděláte. „Tohle se stává celkem často. Musíte si ujasnit, jakého partnera hledáte a také přemýšlet o tom, kde byste ho mohli potkat,“ radí kouč partnerských vztahů z portálu Mujvztah.cz Aleš Kalina.

Foto: thinkstock

Řada žen, které mají při hledání partnera smůlu, hledá útěchu v práci. Ani to ale není nejlepší řešeníFoto: thinkstock

4. Marné hledání pana Dokonalého

Každá malá holka sní o princi na bílém koni, ale jak roste, většinou jí dojde, že nikdo takový neexistuje. Některé ho ale marně hledají i v dospělosti. Je dobré vědět, co chcete, ale pozor, ať mají vaše nároky na partnera alespoň něco společného s realitou. „Mnohé ženy mají zkreslenou představu o životním partnerovi. Buď vůbec nevědí, jaké vlastnosti by měl mít, nebo naopak mají představu prince, která je neuskutečnitelná. Ale když si po sobě nebude uklízet nádobí, nebo bude mít třeba bříško, s tím se přece dá vždy nějak pracovat,“ říká Lenka Černá.

5. Ničivá rezignace

Někdy se stane, že máte pocit, že už jste zkusily všechno. Večírky, hodiny v posilovně plné chlapů, rande naslepo, internetovou seznamku či zaručené tipy vašich kamarádů. A pořád nic. Jednoho dne si řeknete, že už na to kašlete, skončíte v teplákách na gauči a s pusou plnou zmrzliny budete sledovat romantické seriály. Rezignujete. „Je to stav hlavy, který způsobily předešlé bolesti a neúspěchy. Je ale nutné tyhle bloky setřást, protože rezignace se v životě vždycky čas od času objeví, ale nikdy vás nikam neposune,“ dodává Aleš Kalina.

Jak a kde jste se svým partnerem seznámily vy? A ještě pro vás máme tip! Podobná témata se totiž řeší každou neděli v pořadu Pepoviny na vlnách Rádia Relax. Více na www.radio-relax.cz!

Reklama

Související témata:

Načítám