Hlavní obsah

Prodlužte dětem prázdniny. Našli jsme super tipy na výlety!

Foto: thinsktock

Na některé výlety s rodiči vzpomínají děti celý životFoto: thinsktock

Reklama

Letní prázdniny skončily a děti zase čekají školní povinnosti. Na pořádnou rodinnou zábavu vám ale přece pořád zbývají víkendy! Vyrazte s potomky za pohybem, historií či poznáním.

Článek

Sami znáte dítě nejlépe a víte, co ho ve volném čase potěší. Má rádo zvířata? Jeďte do zoo! Preferuje pohyb? Navštivte lanové centrum nebo aquapark! Jaká místa můžete například se školákem poznat?

Do ZOO a Dinoparku

Na zvířata žijící i ta z knih se můžete s rodinou vydat do plzeňské zoo, jejíž součástí je i Dinopark. K některým zvířatům se díky zajímavě pojaté expozici dostanete opravdu blízko, v Dinoparku zase čekají desítky dinosaurů, někteří i ozvučení. Výhodnější je zaplatit společnou vstupenku, dospělé přijde na 210 Kč, zlevněná je za 140 Kč.

Foto: archiv

Musí být skvělý zážitek potkat obrovského pravěkého ještěraFoto: archiv

Za nostalgickým vlakem

Malí i velcí milovníci vlaků by neměli vynechat Železniční muzeum Českých drah v Lužné u Rakovníka. Jsou tady parní a historické motorové lokomotivy či motorové vozy. Svézt se můžete i nostalgickým vlakem. Dospělí zaplatí 80 Kč, děti do patnácti let 50 Kč.

Foto: archiv

Parní lokomotiva je historický fenoménFoto: archiv

Minizoo nebo trampolína

Trampolína, bludiště či obří houpačky čekají v parku Mirakulum v Milovicích. Připravena je i minizoo a zvláštní zóna pro nejmenší. V Mirakulu se také pravidelně konají kulturní představení. Za jednodenní vstup zaplatíte od úterý do pátku 100 Kč, o víkendech a svátcích 150 Kč.

Divoká jízda na tobogánu

Více než 1,7 kilometru najezdíte na tobogánech a skluzavkách v Aqualandu Moravia v Pasohlávkách. Děti mohou šplhat po sítích nebo vyzkoušet skákadla, maminky si dopřát wellness. Dospělí za celý den zaplatí 490 Kč, děti do 140 centimetrů výšky 290 Kč, vyšší 390 Kč, wellness se platí zvlášť.

Na boby či lano

Několik lanových cest, které končí jízdou na FLY kladce nad rybníkem mají v Lanovém parku Lipno. Hned vedle je kilometr dlouhá bobová dráha s 21 zatáčkami a dvěma tunely. Děti nad 130 centimetrů a dospělí zaplatí 279 Kč, menší děti nemohou všude a cena je nižší. Sjezd na kladce stojí 149 Kč. Jízda bobisty pod 140 centimetrů přijde na 60 Kč, vyšší připlatí dvacku.

S vědci do Liberce

Máte-li doma malého vědce, potěšte ho návštěvou libereckého iQparku. Zábavně se tady děti dozví spoustu informací. Vyzkouší si třeba vyrobit elektřinu vlastní prací, připraveny jsou desítky hlavolamů. Děti nad jeden metr se na výpravu za poznáním mohou vydat za 80 Kč, ostatní nad 140 cm zaplatí 120 Kč.

Foto: archiv

Proč se co děje? Vyzkoušejte si to sami v interaktivním iQparku i vy, rodiče!Foto: archiv

Galaxie pro děti

Na ploše 2500 m2 se rozprostírá zlínská Galaxie. Mají tu raketoplán či kosmická autíčka. Kdo nebude mít dost, může zkusit multifunkční prolézačku. Děti zaplatí za hodinu řádění 79 Kč v týdnu, o víkendu 99 Kč. Dospělí 69 Kč.

Zábavná prohlídka zámku

Rádi byste někam na zámek, ale dítě je proti? Vyrazte na Loučeň, pořádají tu dětské prohlídky. Děti si zazpívají v hudebním salonku a dozví se, s čím si hráli malí šlechtici. Prohlídky se mohou zúčastnit děti již od tří let a za jedno zaplatíte 77 Kč, dospělí 190 Kč. Pozor, v září se tyto akce konají jen o víkendech.

Podvodní svět ve velkém

Pokud vaše dítě zajímá podvodní svět, vyberte si Obří akvárium v Hradci Králové. Je pět metrů dlouhé a osm metrů široké, čeká zde několik stovek ryb, třeba i ty dravé. V akváriu také pořádají krmení potápěčem z ruky. Na pozorování ryb si připravte 120 Kč, pro dítě 80 Kč.

Jako Jeníček a Mařenka

Pohádku o Jeníčkovi a Mařence uslyší děti přímo v Perníkové chaloupce v obci Ráby u Pardubic. Dozví se vše o perníku a vyzkouší si putování ztracených sourozenců lesem. A zda je dítě párátko, hubeňour, skoro zralé či vhodné do pece, se dozví pomocí speciálního měřáku vykrmení ukazováčku. Nevybírá se vstupné, ale Perníkovné, a to 60 Kč.

Zvolte na víkendový výlet zábavu, která vašemu dítěti nejvíc sedí. Jinak bude otrávené a znuděné.

Reklama

Načítám