Hlavní obsah

Proměňte obyčejnou buchtu v dokonalý moučník. Díky zdobení!

Foto: Marie Bartošová

Pusťte se do sladkých nápadů. Vypadají krásně!

2. 10. 2012

Upekli jste obyčejný perník, ale přesto s ním chcete udělat na návštěvu dojem? Ozdobte ho jako profesionální cukráři! Máme pro vás hned 3 tipy, které promění všední moučník v ukázkovou dobrotu!

Článek

Říkáte si, že klasický perník nebo buchta na plech díru do světa neudělá? Možné ne, ale na ohromení návštěvy by to mohlo stačit. Tedy pokud vyzkoušíte jeden ze zdobicích tipů cukrářky Kristýny Szekérové. Jsou snadné, rychlé a vypadají skvostně!

Co potřebujete na jednotlivá zdobení?

  • Karamel: 500 g cukru krupice, 250 g smetany ke šlehání
  • Cukrová poleva: 500 g cukru moučka, 2 bílky, 2–3 lžíce citrusové šťávy (na růžovou polevu potravinářské barvivo)
  • Čokoládové zdobení: klasická čokoláda na vaření a bílá čokoláda, nebo kterou máte rádi

Pokud zatím nemáte žádný oblíbený recept na perník, inspirovat se můžete v tomto článku. A jestli si troufnete na trochu náročnější dekorace, podívejte se na video Krásné zdobení dortů 5x jinak!

Vizáž: Petra Strnadová (MA-DA Makeup Network)

Děkujeme za nápady a spolupráci při natáčení Erhartově cukrárně z pražské Letné.

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama

Sdílejte článek