Hlavní obsah

Prostěradlo: nezbytná součást vaší postele

Foto: M&K Home Textile s.r.o.

Foto: M&K Home Textile s.r.o.

Aktualizováno

V dnešní době je velký výběr všeho – a ani u prostěradel tomu není jinak. Neorientujete se dostatečně mezi jednotlivými druhy prostěradel? Nevadí, přiblížíme vám některé materiály prostěradel na trhu.

Článek

Nestárnoucí materiál je froté. Smyčkové tkaniny nazývané froté jsou trojrozměrové textilie. K výrobě se používají stroje speciální konstrukce, které tvoří kličky z osnovních nití. Froté je jedním z nejčastěji používaných materiálů na prostěradla. Vyniká svou pohodlností a měkkostí, tím dokáže zajistit kvalitní spánek. Froté prostěradla jsou opatřena všitou gumou, a proto je manipulace s nimi tak snadná. Je vyrobeno z 80 % bavlny a 20 % polyesteru. Vysoká gramáž 190 g/m² s kvalitními froté smyčkami je zárukou kvality. I při dlouhodobém používání si toto prostěradlo zachová své jedinečné vlastnosti.

Foto: M&K Home Textile s.r.o.

Kvalitní froté prostěradlo je nezbytnou součástí ložní výbavyFoto: M&K Home Textile s.r.o.

Žerzej – oblíbená klasika v prostěradlech

Žerzej je druh tkaniny, která je vyrobena ze 100% bavlny. Mezi její nezastupitelné výhody patří výborná pružnost, drží tvar a vyniká dlouhou životností. Materiál žerzej je velice měkký a příjemně pružný. V zimě hřeje, v létě chladí. Je vhodný pro alergiky a osoby s citlivou pokožkou. Snadno se udržuje praním na 40 °C a nemusí se žehlit. Jersey prostěradla jsou sázkou na jistotu. Pro dokonalý design vašeho lůžka můžete kombinovat s nepřeberným množstvím povlečení. Fantazii se meze nekladou a vaše ložnice dostane pokaždé jiný šmrnc.

Foto: M&K Home Textile s.r.o.

Žerzej má své místo v každé ložniciFoto: M&K Home Textile s.r.o.

Mikroplyš – v teple spíš

Své místo si v ložnicích našel i materiál z umělého vlákna zvaný mikroplyš/mikroflanel. Je to jemná a nadýchaná struktura látky s chloupky vyráběná ze 100% polyesteru. Při výrobě se používají husté tkáně umělých vláken s vysokou gramáží, které tvoří měkké uspořádání vlasu. Prostěradla mikroplyš jsou velice příjemná na dotek, hřejivá s výbornými termoregulačními schopnostmi. Kvalitní zpracování je zárukou dlouhé životnosti bez vypadávání chloupků. Vytvořte si dokonalé místo na spaní a zkombinujte tato mimořádně hebká prostěradla s povlečením mikroplyš.

Foto: M&K Home Textile s.r.o.

Srdce milovníků hřejivých materiálů zaplesáFoto: M&K Home Textile s.r.o.

Poslední krok ke splnění snu

Ať už potřebujete sehnat pěkný dárek, nebo udělat radost jen sobě, kvalitní prostěradla v úžasných barvách nakoupíte za příznivé ceny na e-shopu MKLuzkoviny.cz. V nabídce jsou rozměry 90 × 200 cm, 180 × 200 cm, 200 × 220 cm a do dětských postýlek 70 × 140 cm. U mikroplyšových prostěradel je navíc rozměr 140 × 200 cm. Kvalitní prostěradlo je nezbytnou součástí každé ložnice. Oddejte se sladkému snění a odpočinku. Nyní máte přehled a můžete se rozhodnout, zda zvolíte hebký mikroplyš, příjemný žerzej nebo tradiční froté.

Reklama

Načítám