Hlavní obsah

Protein je IN aneb Jak se najíst dosyta a nepřibrat

Foto: Shutterstock, Shutterstock.com

Foto: Shutterstock, Shutterstock.com

Víte, jak lépe a zdravěji chystat jídla pro celou rodinu? Vaření s českým výrobkem je snadné, ušetří čas – a navíc nemusíte měnit jídelníček! Stačí jej přidat do oblíbených receptů.

Článek

Je poměrně náročné uvařit doma chutná jídla s potřebným obsahem bílkoviny, minimem tuku, cukrů a kalorií. Pod zdravým jídlem muži často vidí hromadu brokolice a zrní – není pak divu, že se mu kvůli tomuto předsudku brání. I děti bývají u stolu vybíravé – a milují sladké.

Mezi současné trendy jednoznačně patří protein, tedy bílkovina. Najdeme ji nejen v mase a mléce, ale i ve vejcích, přesněji v bílcích. A právě ty jsou hlavní surovinou variabilního výrobku Šmakoun – české potraviny z čistého vaječného bílku, která obsahuje opravdu hodně proteinů (bílkovin), ale žádné tuky, cukry, cholesterol, lepek, chemické látky či konzervanty.

Foto: Proteiner Trading s. r. o.

Banánová roláda se ŠmakounemFoto: Proteiner Trading s. r. o.

Vaření se Šmakounem je snadné, ušetří čas – a navíc nemusíte měnit jídelníček! Stačí, když jej přidáte (nastrouháte, namelete nebo přikrájíte) do svých oblíbených receptů. Pokrmy jednoduše obohatíte o komplexní a lehce stravitelnou bílkovinu (protein), a současně snížíte obsah tuků, cukrů i kalorií.

Výrobky ideálně doplňují tradiční recepty v teplé i studené kuchyni. Můžete je vzít s sebou na cesty a konzumovat i bez tepelné úpravy jen tak, nebo Šmakouna přikrájíte do ovocných či zeleninových salátů. Ale výborně se hodí do všech jídel, kde může nahradit maso. Šmakouna lze zapékat, restovat, dusit i vařit. Ke krátce opečeným nudličkám nebo kostičkám přidejte koření, pokrájenou zeleninu, a podávejte s vhodnou přílohou – s těstovinami, rýží, kuskusem, pohankou či pečivem. Vynikající jsou zapečené s brambory a dalšími druhy zeleniny, lze jimi naplnit palačinky nebo tortilly.

Foto: Proteiner Trading s. r. o.

Zeleninový špíz se ŠmakounemFoto: Proteiner Trading s. r. o.

Jak Šmakoun vypadá? Je to pevný váleček, který snadno vyjmete z obalu. Jak se používá? Jednoduše se nastrouhá, namele či nakrájí a přidá do připravovaného jídla. Jakou má chuť? Základní výrobek – Šmakoun Klasik – je neutrální. Existují také další příchutě – uzený, Mexico, hlíva ústřičná, provensálské koření, ale také sladké – s meruňkou, brusinkou či švestkou. Kde Šmakouna najdete? Ve většině obchodních řetězců – Albert, Billa, Globus, Makro, Kaufland, Tesco, v prodejnách zdravé výživy a v internetových obchodech Košík a Rohlík. Hledáte další inspiraci? Na www.smakoun.eu najdete více než 500 receptů.

Foto: Proteiner Trading s. r. o.

Ukázka produktů ŠmakounFoto: Proteiner Trading s. r. o.

A proč proteiny – bílkoviny potřebujete? Při jejich nedostatku tělo odbourává vlastní bílkoviny a ztrácí tak svalovinu. A protože se po nich nepřibírá. Protein si neumí uložit do zásoby, proto je potřeba jej denně doplňovat. Třeba výrobky od Šmakouna, které díky vysokému obsahu proteinu zasytí na dlouhou dobu.

Foto: Proteiner Trading s. r. o.

Pikantní pomazánka ze Šmakouna à la tatarákFoto: Proteiner Trading s. r. o.

Reklama

Načítám