Hlavní obsah

Provensálské telecí

Hodnocení:
(5)
Foto: Greta Blumajerová
Doba přípravy
15 minut
Doba vaření
1 hodina 15 minut
Náročnost
nízká

Tymián, rozmarýn, šalvěj a... telecí! Vykouzlete dokonalý sváteční oběd.

Ingredience pro:
4 porce
  • 800 g telecí kýty
  • 80 g másla
  • 400 ml bílého vína
  • 2 lžíce provensálského koření
  • 200 ml smetany ke šlehání 30%
  • 200 ml mléka
  • 2 lžíce hladké mouky
  • sůl
  • pepř
Článek

Postup

Krok 1: Maso pokrájejte na větší kostky a na rozehřátém másle ho pěkně ze všech stran opečte. Zalijte ho vínem tak, aby bylo ponořené, přidejte provensálské koření a malou lžičku soli. Pod pokličkou ho asi 45 minut, nebo až je maso měkké a tekutina téměř odpařená, povařte.

Krok 2: Maso poté vyndejte a do výpeku přilijte mouku rozšlehanou se smetanou a mlékem. Omáčku 10 minut povařte, vraťte do ní maso, nechte prohřát a dochuťte čerstvě mletým pepřem. Podávejte s těstovinami, rýží nebo jinou oblíbenou přílohou.

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama